Foto: rybarkuchar
V nedeľu sa ukazovalo celkom pekne, tak som si povedal, že by nezaškodilo zvrtnúť nejaký gulášik v kotlíku. Mal som však rozmrazeného zajaca, opýtal Zobraziť celý popisV nedeľu sa ukazovalo celkom pekne, tak som si povedal, že by nezaškodilo zvrtnúť nejaký gulášik v kotlíku. Mal som však rozmrazeného zajaca, opýtal som sa ho či by mu nevadilo ak ho miesto na smotane pripravím na spôsob gulášu. Chvíľu sa zdráhal, ale nakoniec privolil.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zajaca vykostíme. Moc som sa s tým nepáral, keďže kosti išli na polievku a tam sa kúsok mäsa zíde. Polievku som robil na spôsob kuracej a bola naozaj výborná. Ako dôkaz poslúži dcéra, ktorá zajačinu nezje za nič na svete. „ Zabudol“ som jej pri obede povedať z čoho je polievka - zjedla ju bez mihnutia oka.
-
2
Príprava je rovnaká ako do klasického gulášu. Veľa cibule, paprika, tento krát som prižmúril oko a pridal aj koreňovú zeleninu. Cibuľu podusiť cibuľu na masti, pridať mäso, podliať červeným vínom, po chvíli pridať zeleninu, červenú papriku, korenie, soľ a dusiť, miešať, dusiť, miešať, podlievať, koštovať .... podľa veku zajaca 1 až 2 hodiny. Môj zajac už niečo pamätal, takže to trvalo dve a pol.
-
3
Ako prílohu som zvolil zemiakové knedle: 3 zemiaky, kávová lyžička soli, jedno vajce, lyžica masti, polohrubá múka ( cca. 2 dcl hrnček - záleží od zemiakov koľko majú vody ), vymiesiť tuhšie cesto, vytvarovať valčeky o priemere 5 cm, vložiť do vriacej vody a po 15 až 20 min. vybrať. Keďže je éra medvedieho cesnaku – neodolal som. Základ je klasický uhorkový šalát, sladkokyslý nálev a v pomere 1 k 1 pridaný na rezance nakrájaný medvedí cesnak.
Diskusia k receptu