Bravčové na rýchlo

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 5. februára 2013

Nič svetoborné, len tak pre inšpiráciu ako za 15 minút pripraviť večeru za ktorú sa nemusíte hanbiť. Čas naozaj sedí za predpokladu, že máte Zobraziť celý popisNič svetoborné, len tak pre inšpiráciu ako za 15 minút pripraviť večeru za ktorú sa nemusíte hanbiť. Čas naozaj sedí za predpokladu, že máte hotové zemiaky. Ale myslím, že pri troche šikovnosti by sa to aj tak dalo stihnúť.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 ks
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zužitkoval som zemiaky zo včera – piekli sme hurku s klobásou a hosťom viac šmakovala s chlebom ako so zemiakmi. Slovom niečo zostalo.

    Bravčové na rýchlo - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame na drobno cibuľu, urestujeme na oleji, masti – to je na vás, do zlatova. Cca 2 min.

    Bravčové na rýchlo - obrázok 2
  3. 3

    Šampiňóny nakrájame na plátky, posolíme a dusíme cca 10 min. Na záver trochu korenia a petržlenovej vňate.

    Bravčové na rýchlo - obrázok 3
  4. 4

    Bravčové stehno nakrájame na 1cm rezne, trochu poklepeme opakom noža, posolíme a šupneme na rozpálenú panvicu. Ja to mám rád tak 2 min. z jednej strany a 1 min. z druhej strany. Manželka trápi rezne na panvici aj 10 minút. Keď uznáte, že sú hotové: pokoreníme, potrieme čili pastou, prípadne iným dresingom a môžete podávať. Mal som po ruke rukolu, tak prečo ju nepoužiť.

    Bravčové na rýchlo - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia
To sa mi paci,rychle,chutne,pekne.Mas cit na ingrediencie,ktore patria k sebe.
sany11
velmi pekne to vyzerá,že sa mi až slinky zbiehajú.
dodo46
@rybarkuchar pekný a chutný recept, ja však používam radšej krkovičku. Rýchlejšie sa opečie a je šťavnatejšia . Stehno je suchšie a tvrdšie. Je dobré na pečenie , dusenie , ale na takéto rýchlovky je vhodnejšia krkovička, falošná, alebo pravá sviečkovica.
gordonko
@Rybarkuchar neviem či to mäsko bude mäkké , ja na krvavé nenisom ,ale recept sa mi páčí
neviem či sa Ti už donieslo ...robím stretko VARECHArou 11.5.2013 v Nitre nemáš zaujem dojsť ??????? - otázka platí aj pre ostatných VARECHA-rou (ak ano napíšte mi cez koment v recepte ,alebo nick Gordon-ko na pokeci )
rybarkuchar
@gordonko a @dodo46 - s tou krkovičkou máte samozrejme pravdu, stehno alebo karé sa na tento recept moc nehodí. Ale komu nevadí trochu polosurové mäso tak ... @gordonko Čo sa rýka stretnutia VARECHA-rov tak som za. Ak nebudem práve niekde v čertoch na rybách tak sa rád zúčastním.
evanaaa
Recept až na výber mäska je dobrý, ale pozor - hydina a bravčové mäso nie je na také tie polosurové minútky, toho by som sa bála.
helca103
receptík je super a máš ho aj pekne naaranžované,ale určite by som to mäsko opekala dlhšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia