Foto: rybarkuchar
Podľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene. Ponúkam niečo čo sa dá zjesť studené aj Zobraziť celý popisPodľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene. Ponúkam niečo čo sa dá zjesť studené aj teplé, ako predjedlo alebo hlavné jedlo, na raňajky alebo len tak z dlhej chvíle – slovom univerzál. Neviem či názov sekaná je ten najvhodnejší ale tým si ja hlavu nelámem.
príprava
Postup
-
1
Pečeň ( je jedno aká, ja som pomiešal bravčovú a kuraciu ) posekáme na malé kúsky asi cm x cm.
-
2
Starší chlieb pokrájame na rovnaké kocky
-
3
Zmiešame s vajcom, hrubou múkou, strúhankou, majoránom, jedným strúčikom rozotreného cesnaku, soľou, korením, kto chce trochu čili, alebo pridajte čo myslíte veď je to vaša sekaná.
-
4
Neudávam množstvo pečene, múky a strúhanky – jednoducho na zvolené množstvo pečene sypte múku a strúhanku dokiaľ sa všetko nespojí
-
5
Vymieste bochník. Trochu sa musíte s tým pohrať.
-
6
Šup s ním do vody. Ak máte pocit, že by sa vám vo vode rozpadol, zakrúťte ho do mikroténu. Povarte cca. 30 min.
-
7
Vybrať, nakrájať, podávať. Alebo nechať vychladnúť - neskladujte pridlho, pečeň je háklivá.
Tento recept nepoznám ale zaujal ma takže ukladám.