Sekaná z pečene

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 16. januára 2013

Podľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene. Ponúkam niečo čo sa dá zjesť studené aj Zobraziť celý popisPodľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene. Ponúkam niečo čo sa dá zjesť studené aj teplé, ako predjedlo alebo hlavné jedlo, na raňajky alebo len tak z dlhej chvíle – slovom univerzál. Neviem či názov sekaná je ten najvhodnejší ale tým si ja hlavu nelámem.

60 minút
príprava

Suroviny

  surové




Postup

  1. 1

    Pečeň ( je jedno aká, ja som pomiešal bravčovú a kuraciu ) posekáme na malé kúsky asi cm x cm.

    Sekaná z pečene - obrázok 1
  2. 2

    Starší chlieb pokrájame na rovnaké kocky

    Sekaná z pečene - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame s vajcom, hrubou múkou, strúhankou, majoránom, jedným strúčikom rozotreného cesnaku, soľou, korením, kto chce trochu čili, alebo pridajte čo myslíte veď je to vaša sekaná.

    Sekaná z pečene - obrázok 3
  4. 4

    Neudávam množstvo pečene, múky a strúhanky – jednoducho na zvolené množstvo pečene sypte múku a strúhanku dokiaľ sa všetko nespojí

    Sekaná z pečene - obrázok 4
  5. 5

    Vymieste bochník. Trochu sa musíte s tým pohrať.

    Sekaná z pečene - obrázok 5
  6. 6

    Šup s ním do vody. Ak máte pocit, že by sa vám vo vode rozpadol, zakrúťte ho do mikroténu. Povarte cca. 30 min.

    Sekaná z pečene - obrázok 6
  7. 7

    Vybrať, nakrájať, podávať. Alebo nechať vychladnúť - neskladujte pridlho, pečeň je háklivá.

    Sekaná z pečene - obrázok 7

Diskusia k receptu

anina6
túto pochúťku som robila sobotu, akurát som do nej pridávala aj rožky, ale postup je ten istý ako tvoj.ja ešte okrem toho pridávam trošku zelenej vňatky petržlenu a mikroténový sačok v ktorom sa to varí si vymažem maslom. u nás na východe sa to volá "polnina", aspoň tak to teda volala moja mamka, ktorá ma to naučila robiť.
dodo46
výborne!! Vhodné do bagety a určite lepšie ako mastné hamburgery.
ebaka
Pečeň obľubujeme,preto dík za nový recept
medulienka122
Ja sa tej pečene tak ľahko nezbavím: po sto rokoch som konečne urobila , a to hneď 2x , ešte mám jednu tácku kuracích, urobím , ale trochu neskôr, predsa len - čo je moc, to je...A teba obdivujem, že sa ti nerozpadla, ja to dám radšej do mikroténového sáčku
aroooo
ďalší zaujímavý recept, v surovinách ti chýba múka, no musím to vyskúšať, kk
paeva
aj ja idem vyskúšať, práve som dostala, nemusím ju dať do mrazáku
helca103
roztrhlo sa vrece s receptami na pečeň :-)
Tento recept nepoznám ale zaujal ma takže ukladám.
tori111222
toto u nás dlho nevydrží.. nemá dlhú trvanlivosť, rýchlo sa " vyparí"
hannah22
výborný recept, chválim ,ja pre farbu a chut pridávam tiež vňatku a na kostičky nakrájanú červenu papriku stačí štvrtku.... :))
marianne
Takto som pecen este nerobila, buduci tyzden mam tento recept v plane. Tych vajiciek asi radsej viac vsak? 3-4 ks? kedze mnozstva nie su, tak baj ocko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia