Foto: rybarkuchar
Len taká malá obmena klasiky – zostali mi nejaké odrezky z morčacích pŕs, tak čo s nimi. Naložil som ich na 2 dni Zobraziť celý popisLen taká malá obmena klasiky – zostali mi nejaké odrezky z morčacích pŕs, tak čo s nimi. Naložil som ich na 2 dni do marinády a pripravil na spôsob chilli co carne. Ako prílohu som zvolil chlieb Pita na Grécky spôsob. Šalát je kapustový (kapusta, mrkva, jablko, mäta , sladkokyslý nálev). Ale nabudúce zvolím niečo iné – bol trochu tvrdý, kapusta potrebuje viac času aby zmäkla no ja som ho nemal.
príprava
Postup
-
1
Na Pitu som použil recept z : http://www.chleba.sk/?recept=chlieb-pita-grecka&go=recept&typ=3&id=34 . Celkom sa mi nevideli tie 4 lyžice cukru – dal som iba 2. Piekol som ho v klasickej peci a môžem len vrelo odporučiť, bol naozaj výborný.
-
2
Rezance z morčacích pŕs naložíme do marinády (olej, citrón, horčica, kečup, worčestrová omáčka, čierne korenie, soľ, chilli, kari korenie). Ak sa vám nechce robiť marináda, stačí navštíviť obchod. Po dvoch dňoch bolo mäso v marináde tak krehké, že stačilo 5 10 minút sprudka opiecť na oleji, pridať lúpané paradajky, fazuľu, sušené slivky, kukuricu, trochu povariť, dochutiť a je to.
Diskusia k receptu