Morčacie chilli con carne s Pitou

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 2. mája 2012

Len taká malá obmena klasiky – zostali mi nejaké odrezky z morčacích pŕs, tak čo s nimi. Naložil som ich na 2 dni Zobraziť celý popisLen taká malá obmena klasiky – zostali mi nejaké odrezky z morčacích pŕs, tak čo s nimi. Naložil som ich na 2 dni do marinády a pripravil na spôsob chilli co carne. Ako prílohu som zvolil chlieb Pita na Grécky spôsob. Šalát je kapustový (kapusta, mrkva, jablko, mäta , sladkokyslý nálev). Ale nabudúce zvolím niečo iné – bol trochu tvrdý, kapusta potrebuje viac času aby zmäkla no ja som ho nemal.

25 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Na Pitu som použil recept z : http://www.chleba.sk/?recept=chlieb-pita-grecka&go=recept&typ=3&id=34 . Celkom sa mi nevideli tie 4 lyžice cukru – dal som iba 2. Piekol som ho v klasickej peci a môžem len vrelo odporučiť, bol naozaj výborný.

    Morčacie chilli con carne s Pitou - obrázok 1
  2. 2

    Rezance z morčacích pŕs naložíme do marinády (olej, citrón, horčica, kečup, worčestrová omáčka, čierne korenie, soľ, chilli, kari korenie). Ak sa vám nechce robiť marináda, stačí navštíviť obchod. Po dvoch dňoch bolo mäso v marináde tak krehké, že stačilo 5 10 minút sprudka opiecť na oleji, pridať lúpané paradajky, fazuľu, sušené slivky, kukuricu, trochu povariť, dochutiť a je to.

    Morčacie chilli con carne s Pitou - obrázok 2

Diskusia k receptu

lia66
Super, milujem chilli con carne...a pita chlebík-to je mňamka...no a ten šalátik-tak to je božské!!!...ukladám:)))
helca103
milujem chili con carne na všetky spôsoby páči sa mi aj tento tvoj spôsob a zatial všetky recepty od teba boli fajn, tak sa zajtra pustím do toho.....
marianne69
moze byt,taketo ja mam rada,vynecham kukuricu:-))) lebo nie a nie sa s nou skamaratit,ale inak v pohode...
zuzuu10
Pekný recept, zaujali ma sušené slivky - tie tam musia byť fajn :)
rybarkuchar
@marianne69 som tušil, že Ti kukurica nebude pasovať, myslím ze si mi ju už v jednom recepte vyhodila. Nalaď to do zelena a pridaj sladký hrášok.
marianne69
... ako decko som sa jej prejedla,bolo mi z nej biedne,chodili sme na kukuricu do pola,odvtedy mam s kukuricou pokoj:-)ten hrasok bude idealny alebo fazulove struky....
rybarkuchar
@marianne69 - no a toto ja mám s mliekom. Mama tvrdí, že už ako kojenec som sa ho "prejedol" a od tej doby do mňa surové mlieko nedostataneš. Jedine kyslé, aj to zväčša len po fláme.