Chlieb v mäsovom obale

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 15. apríla 2013

Snáď každý pozná jednu z najednoduchších rýchloviek: „chlieb vo vajci“. Ponúkam drobnú inováciu. Bolo mi ľúto kúsku naložených morčacích pŕs, ktoré sa ani neviem prečo zvýšili. Zároveň som dostal chuť na chlieb vo vajci. Tak prečo to nespojiť? Tu je výsledok.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
1 ks
2 ks
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme morčacie prsia, určite by bodovali aj kuracie, syr, cibuľu, vajce a čili papričky.

    Chlieb v mäsovom obale - obrázok 1
  2. 2

    Speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno posekané mäso a čili papričky. Posolíme, pokoreníme, pridáme karí, ak treba trochu podlejeme (vodou, mliekom, vývarom ... – to je na vás) a za 10 minút je hotovo.

    Chlieb v mäsovom obale - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme syr – ja používam na tento účel väčšinou Lučinu.

    Chlieb v mäsovom obale - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa sysr rozpustí, všetko rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme dve vajcia a znovu mixujeme.

    Chlieb v mäsovom obale - obrázok 4
  5. 5

    V kaši obalíme krajce chleba.

    Chlieb v mäsovom obale - obrázok 5
  6. 6

    Opražíme na masti a môžeme podávať.

    Chlieb v mäsovom obale - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
skusal som to, s kuracimi prsiami, je to velmi chutne, len poznamka pre buducich skusajucich: neobalujte chleba v obale prilis, potom sa vam bude odlupovat, ked ho obalite len tak jemne, pekne drzi... inak skvely recept!

Pridaj komentár k receptu: