Bravčový vtáčik

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 11. mája 2012

Niečo pre spestrenie a pobavenie hostí.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
4 ks
1 až 2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame asi 1 cm hrubé rezne (vykostené karé, stehno) a opatrne narežeme do troch štvrtín.

    Bravčový vtáčik - obrázok 1
  2. 2

    Po oboch stranách upevníme polovičky mrkvy tak aby vznikli „vtáčie krídla“. Po opražení sa mäso stočí a bude držať tvar.

    Bravčový vtáčik - obrázok 2
  3. 3

    Potom mrkvu vyberieme, nakrájame na kúsky a podusíme na cibuli do mäkka. Pred koncom pridáme opečené mäso a ešte chvíľu podusíme. Hlavičku môžeme vyrobiť z paradajky alebo na tvrdo uvareného vajíčka, reďkovky a byliniek. Ako prílohu som zvolil varené zemiaky s bylinkami.

    Bravčový vtáčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Myslela som podľa názvu, že budú rolky a je to vtáčik - neletáčik, čo sa dobre papá.
dada1612
perfektné!!! musím Vás pochváliť máte tu úžasne recepty!!! nemám normálne slov :) tuším musím ísť na Podbrezovú k obedu!!! :) šak to mám cez hori ! :) ha
rybarkuchar
Vďaka za uznanie. Čo sa týka toho obedu, nie je problém - ale ak prejdeš pešo cez kopce, tak tak vyhladneš, že Ti bude chutiť aj chleba s masťou a cibuľou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia