Boršč v keli

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 15. novembra 2012

Nedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže chyba lávky – kapustu som doma nenašiel. Díval som sa aj pod posteľ. Zato kelu bolo v chladničke požehnane. Tak som zagúglil a vygúglil som - nič. Akurát tak ako zdravo chovať kelom a cviklou zajace. Kto neskúsi nevie. Miesto kapusty som použil kel a čuduj sa svete bolo to jedlé.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zámerne neuvádzam množstvá surovín - skúsení varecháči vedia, že u takéhoto druhu jedál na tom až tak nezáleží - čo mám to dám. Speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a urestujeme cviklové kocky.

    Boršč v keli - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme kúsky petržlenu, karelábu, zeléru , zemiakov ( ani mrkva nebola pod posteľou, tak som ju tam nedal), posolíme, pokoreníme a dusíme. Po chvíli pridáme nasekaný kel. Ten sa uvarí pomerne rýchlo. Dolejeme vodou, okyslíme citrónom a je to. Podávame s chlebom a lyžicou jogurtu (smotany). Ešte som tam na začiatku vpašoval jeden bujón – len tak pre istotu.

    Boršč v keli - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
zaujímavá kombinácia, ktorú určite vyskúšam podľa tvojho receptu.-) vyzerá krásne a zvodne.-)
takýto boršč s kelom som raz jedla na jednej chate už dávnejšie (na Lajoške), pamätám sa, že mi veeeľmi chutil
práve môj manžel hovorí "že môže byť!"...tak si ho ukladám do mojej kk a určite ho vyskúšame,ďakujem-:)