Tuniak s krevetovým dresingom

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 4. júna 2012

Tento krát ma lekár naozaj vystrašil a po vašich bohatých radách (diskusia Každá rada dobrá) som sa rozhodol vstúpiť do seba a svojich stravovacích Zobraziť celý popisTento krát ma lekár naozaj vystrašil a po vašich bohatých radách (diskusia Každá rada dobrá) som sa rozhodol vstúpiť do seba a svojich stravovacích návykov. Začal som rybami. Aj keď môj názor na úpravu rýb je nemenný: na prípravu ryby stačí olej a soľ, na prílohách sa dá vyšantiť. Skúsil som dresing z baklažánu, tvarohu a kreviet.

30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 balenie
2 ks
1 balenie
2 strúčiky
2 ks
1 ks
1 balenie




Postup

  1. 1

    Baklažán šupneme do rúry len tak bez ničoho na 20-30 minút, že je hotový poznáte podľa kože – musí byť pripečená.

    Tuniak s krevetovým dresingom - obrázok 1
  2. 2

    Zelenú fazuľku pripravíme jednoducho v pare, alebo len na chvíľu povariť v slanej vode. Kokteilové krevety osmažíme prudko na olivovom oleji a necháme vychladnúť. Baklažán olúpeme a rozmixujeme s tvarohom, cesnakom a čili papričkami. Riedime bielym jogurtom. Dochutíme soľou, korením a limetkou (kľudne aj horčica, kečup ... ).

    Tuniak s krevetovým dresingom - obrázok 2
  3. 3

    Na koniec primiešame krevety. Ozdobíme červenou paprikou.

    Tuniak s krevetovým dresingom - obrázok 3
  4. 4

    A toto je final. Mimochodom, dá sa zjesť aj s chlebom ako pomazánka.

    Tuniak s krevetovým dresingom - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny

    Tuniak s krevetovým dresingom - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
nooooo, tu sa uz vyvara podla zasad zdravicka:-) pekneeeee,cholesterol a pecen budu ody spievat na to,aku chutnu papanicu si im nachystal....paradicka,chvalim
slawek
Pozor, krevety maju vela cholesterolu! S pripravou ryb mas pravdu, aby vynikla chut, treba co najmenej ingrediencii. Ja by som urobil dresingy samostatne, bud tvarohovy, napriklad s citronom, cesnakom, chilli paprickou alebo pazitkou, alebo baklazanovynapr. s cesnakom a bylinkami. Tuniak ma uz sam osebe dost vyraznu chut, neprebijal by som ju krevetami. Tie by som radsej vychutnal samostatne, hoci ako pomazaknu:-). K tuniakovi skus salat z na kolieska nastruhanej uhorky a cervenej cibule, dochuteny solou, ryzovym octom a japonskou marinadou mizkan.
afataga
kolko ludi tolko chuti, mne sa zas najviac z toho paci ten dresing, ale isto by som nedavala kecup, nedavno som dala rcp na penne s krevetami, ten by mohol byt aj pre teba :-)
nonna
Ukladám si do KK a vyhadzujem na FBčko!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia