Hrozno v palacinkovej košeli

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 2. mája 2012

Neviem aké máte skúsenosti s hroznom, ktoré je bežne na trhu – ja hrozné. Chutí všelijako len nie ako hrozno. Tak som Zobraziť celý popisNeviem aké máte skúsenosti s hroznom, ktoré je bežne na trhu – ja hrozné. Chutí všelijako len nie ako hrozno. Tak som si povedal, že ho vylepším.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nakrájal som bobule na polovice

    Hrozno v palacinkovej košeli - obrázok 1
  2. 2

    Nasleduje základ ako na palacinky, len som pridal chilli a škoricu.

    Hrozno v palacinkovej košeli - obrázok 2
  3. 3

    Hrozno som v ceste vyváľal a usmažil na oleji. Celkom zaujímavá chuťovka za tepla aj za studena.

    Hrozno v palacinkovej košeli - obrázok 3

Diskusia k receptu

lia66
Jééé, čo za novotu som sa dozvedela-krása!!!...ja mám hrozno od svokrovcov-lahodné, sladučké...no proste mňááám!!!...isto to ale vyskúšam-no, ako píšeš-len s kupovaným!...apropó, toto cestíčko palacinkové:minule som počula super recept na slanú fajnotku z neho...resp.pridaním ho na zapečené zemiaky-potom sem hodím:)))
helca103
o takomto spôsobe som ani nepočula ale zaujalo ma to a veľmi :-) škorica to určite dochutí....
sovka62
@rybarkuchar , verím, že máš zlé skúsenosti. Ja tiež a nielen s hroznom, ale so všetkým mimosezónnym ovocím a zeleninou, ktoré sa sem bohvie odkiaľ trepe. Ale mám to vyriešené. Reďkovky, kelrábik, cibuľku a podobne jedávam na jar, čerešne, marhule, rajčiny, papriky a podobne v lete, hrozno, broskyne a podobne na jeseň, príncíp je, predpokladám, jasný. A nielen že s najväčšou pravdepodobnosť jem ovocie a zeleninu vypestované v našom okolí (nie som naivná a nefandím si, že na Slovensku), ale aj chránim životné prostredie, veď na prepravu z druhého konca sveta sa zbytočne minie obrovské množstvo energie a vyprodukuje sa more spalín.
A v tejto súvislo mi napadá pokrytectvo supermarketu, ktorý ti za to, že si prinesieš tašku, pridelí na kartu zelené body, ale to že ponúka tovar z opačného konce zemegule so všetkými dôsledkami, to ho nemrzí. Hlavne sa treba zeleno "tváriť".
valeri
aj ja sa držím zásady, že každá zelenina a ovocie má svoj čas, tak ho jem vtedy a hlavne sa snažím všetko si dopestovať. Lebo len také napr. rajčiny, alebo jahodyv zime, no kúpila som raz, vlastne dva razy - prvý a posledný. To sa nedá jesť je to dozreté v nejakom plyne alebo čo ja viem v čom, len sa to tvári ako zrelé ovocie alebo zelenina, ale chuť a vôňaaa tomu chýba. S tým hroznom si to dobre vymyslel. Presne takto som robila deťom voľakedy jabĺčka vyprážané v palacinkovom cestíčku.
hubarka35
no to je super nápadíček,musím skúsit,no ale až na jesen zo svojho hrozna,sice bobula budú menšie-nebudem prekrajovat...a ako to chutí s tým chilli?to tam asi nedám...díte by mi ti nezedlo....
rybarkuchar
@hubarka35 - nemaj strach z chilli. Ja som kombináciu sladké a pálivé objavil len pred pár rokmi v Budapešti na vianočných trhoch - chilli kávu. Až potom som zistil, že už dostať kúpiť aj chilli čokoládu, čaj ...
Chilli je zdravé a v rozumnom množstve (nie že Ti to vytláča oči a vypaľuje pusu) sa hodí takmer do každého jedla.
medovnicek
ty si ale výmyselník, ale mal si ozaj dobrý nápad a s tým ovocím a zeleninou mám obdobnú skúsenosť, je mi veľmi smutno, keď pri každodennej ceste do práce vidím opustené vinohrady, ovocné sady. Boli sme sebestační s množstvom ovocia a teraz sa skoro všetko dováža a je to na .....
pacik
Chilli čokoláda je super, určite chutí aj chilli s hroznom :-)
dogagador
toto je hodne skusit...pripomina mi to jablka v zupane ;-0, ale tam ide vanilkovy cukor na obalenie
evanaaa
Práve jem jahody, neviem, s ktorej krajiny, ale napodiv sú - jahodové, aj vôňa aj chuť, ale mala som aj horšie, nejdem obhajpovať, možno mám šťastia. A pred jahodamo som jedla aj hrozno, biele ( zelené), mne veľmi chutí, je také kyselkavo sladké a potom aj pár zrniek ružového,to som prikúpila dnes, má veliké, skoro ako orech a chrumkavé zrná. Takže ja som asi výnimka, že nenadávam na všetko. Alebo je to tým, že ani v sezóne sa k našemu ovociu len tak nedostanem?
stacy77777
palacinky plnené tvarohom a hroznom som robila, ale toto je novinka,vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia