Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou fotorecept
Foto: rybarkuchar
Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku nakrájame na 1,5 cm medajlónky.
-
2
Pposolíme pokoreníme, zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a necháme odležať. (Ideálne 24 hodín, minimálne 3 hodiny). Ide o to aby panenka nabrala chuť byliniek. Krátko pred podávaním ju o restujeme pri vysokej teplote – stačí 5 minút.
-
3
Polentu som trochu inovoval, pridal som jeden v šupke uvarený na jemno postrúhaný zemiak. Inak klasika – uvariť kašu, dochutiť, nechať vychladnúť, pokrákať na kúsky a opiecť do zlatova.
-
4
Pomarančová omáčka je jednoduchá. Na olivovom olej skaramelizujeme med, pridáme čili a pomarančovú šťavu z 1 a pol pomaranča. Polovicu necháme na ozdobu. Miešame a miešame. Ak uznáme, že už má správnu hustotu – odstavíme.
-
5
Už len naaranžovať a je to.
Diskusia k receptu