Fúkaná praženica

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 19. februára 2013

Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie.

10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 PL
0,5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme s mliekom, múkou, trochou soli a sódou bikarbónou. Tá je tam na to, aby nám omeleta pekne narástla.

    Fúkaná praženica - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na panvicu a opečieme z oboch strán. Na vrch nastrúhame jablká a môžeme podávať

    Fúkaná praženica - obrázok 2

Diskusia k receptu

jody
tak omeleta, či praženica? :-)
dodo46
to je na sladko -slano ? Akože ten jin-jang ??? A kedy treba do toho fúkať?
izabella929
že fúúúkaná.-)) treba si ju pri jedení fúkať? v každom prípade vyzerá veľmi chutne.-)
rybarkuchar
Tak aby bolo jasno! Praženica preto, lebo keď ju pripravovala stará mama mojej starej mamy, tak slovo omeleta poznali len páni v Prešporku. Fúkaná preto, lebo sóda bikarbóna spôsobí nakyprenie ("nafúknutie") vaječného cesta. A či tam dáte jablko, alebo si to pripravíte na slano, je mi úplne jedno. @dodo46 pre mňa za mňa si fúkaj hoc aj na fujare, hlavne že Ti bude chutiť. Ak nie, tak nie.
dodo46
@rybarkuchar
konečne si sa vyjadril !!! Keď ťa človek nevyprovokuje , tak by sme v tom nemali jasno a len by sme v tom tápali. Fčul už aspoň vieme kde máme fúkať. Ja to ale naozaj vyskúšam ,ale to jablko nastrúham a pridám do toho cesta. Bude to výborné.
mamatata2
Moja mama robievala niečo podobné, ale len z čistého vajíčka, ktoré sa osolilo a veľmi dobre vyšľahalo. Potom sa to fuklo do takého malého kastrólika na rozpálený olej. Vajíčko sa nafúklo, volali sme to nafúkanec, na tanieri nafúkanec samozrejme po chvíli spľasol =:))) , na rozdiel od ľudí. V čase núdze robievam na večeru, pofŕkané kečupom. Vyskúšam aj podľa teba.
msulejova
už dávno som to nerobila ale to jablko navrch som nikdy nedávala
garanco
@ryb árkuchar, k tomu názvu, máš pravdu, že slovo omeleta naši rodičia nepoznali: keď som bola malá, robievala mi mama takýmto spôsobom "pampúch" ale bez jablka. Tvoj recept vyskúšam!
valeri
či fúkaná, alebo nefúkaná, praženica, alebo omeleta, páči sa mi. Aj ja ju robievam, ale s jablkom som ešte neskúšala a pritom, jablko musím mať každý deň min 2 ks, inak by sa mi nerátal deň :-))
hannah22
robievam omeletu do ktorej pridávam nastrúhaný syr, bez sody ale skúsim aj toto, zaujal ma názov.... :))
tori111222
Toto nám robievala moja starká, volali sme to"skackaná praženica". keď to bolo v rúre, tak sa nafukovala, vyzeralo to akoby skákala.. a my deti sme to jedli s takou chuťou..starká dala do vajec aj kúsky chleba a tak dala do rúry.. .. je to fakt dobrota.. 1*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia