Diétny pstruh

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 12. februára 2013

Menej je niekedy viac. U rýb to platí dvojnásobne.

Suroviny

 (ľadový šalát)




Postup

  1. 1

    V podstate nie je čo fotiť. Pstruha posolíme, na panvicu dáme trochu masla, rozpálime a vložíme rybu.

  2. 2

    Sprudka opečieme z oboch strán, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme dokiaľ nezbelejú oči. Ďalšou dobrou skúškou je, keď pichnete rybe za chrbticu (tam kde je najviac mäsa) vidličku - ak ide dnu hladko a nevyteká ružová tekutina - ryba je hotová.

  3. 3

    Prílohou je list šalátu a varené zemiaky. Kto má rád – môže pokvapkať citrónom.

Diskusia k receptu

radost
@rybarkuchar aj ja som posoleného pstruha dala na keramickú panvicu-troška oleja plus maslo-prikryla pokrievkou-za pár minút -aj s obrátením-bol hotový...výborná maškrta-či jedlo? :-)))
vierutt
Takto urobený sme ho papkali v sobotu ale príloha bola len paradajky s cibuľou a zálievkou z oleja, octu, cesnaku a soli. Mňam. Na a vínko, samozrejme.
alexdidi
Môj dnešný obed:filety zo pstruha varené v pare + rukola + zálievka z oliv.oleja,citr.šťavy,cesnaku a petržlen.vňate....dobrotka ako aj tvoja....
baba
No výborný recept, aj pre takých ako ja so zvýšeným cholesterolom, robievam ho často...pstruha máme radi na rôzne spôsoby...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia