Foto: rybarkuchar
Určite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná mäsovina. Niekto vyhadzuje, niekto zužitkuje cez rizoto, cestovinové Zobraziť celý popisUrčite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná mäsovina. Niekto vyhadzuje, niekto zužitkuje cez rizoto, cestovinové šaláty, fašírky a čo ja viem čo ešte. Skúsil som použiť kukuričnú múku a vzniklo niečo ako polenta. Neveríte – vyskúšajte.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme cibuľu, čili, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, trochu vývaru a koreniny. Tie váhy a objemy neberte celkom vážne – meriam poväčšine okom.
-
2
Uvarené polievkové mäso odoberieme od kostí a potrháme na malé kúsky.
-
3
Urestujeme cibuľu, pridáme na drobno posekané čili, mäso, podlejeme pretlakom a podusíme. Často miešame - cieľom je rozdrobiť mäso na čo najjemnejšie kúsky. Asi by sa nič nestalo, keby sme do boja zapojili ponorný mixér.
-
4
Zasypeme kukuričnou múkou, podlejeme vývarom a vymiešame hustú kašu.
-
5
Vyklopíme ju na plech, vyformujeme 2 – 3 cm hrubý plát a necháme vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí nakrájame na ľubovoľné kúsky, ktoré opečieme jednotlivo, alebo ich šupneme naraz do rúry na 180 stupňov na pár minút – kým povrch nechytí peknú farbu. Podávame so strúhaným syrom a čerstvou zeleninou. Ja som si neodpustil ostrý kečup.
Diskusia k receptu