Foto: rybarkuchar
Receptov na slávky je na Vareche naozaj požehnane. Uvádzam svoj výtvor, hlavne ako hold manželke, ktorá im konečne prišla na chuť a na tohtoročnej Zobraziť celý popisReceptov na slávky je na Vareche naozaj požehnane. Uvádzam svoj výtvor, hlavne ako hold manželke, ktorá im konečne prišla na chuť a na tohtoročnej dovolenke sa stali našou hlavnou pochutinou. Dokonca sme doviezli pár kg aj domov a usporiadali pre priateľov dagnje-jový večer. Zjedli všetko.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji osmahneme pár strúčkov cesnaku. Keď zhnednú tak ich vyberiem. Kto má rád cesnak, kľudne ho tam môže nechať. Prípadne ho pred smažením poseká na drobno. Nasypeme slávky, podlejeme bielym vínom a dusíme kým sa slávky neotvoria. Nepodlievame ani nesolíme – majú v sebe dosť morskej vody. Ja som robil naraz 6 kg – preto tomu zodpovedá aj riad.
-
2
Po uvarení ich vylúpeme a očistíme ostatné ingrediencie. Pár slávok si necháme na ozdobu. Zohnať u nás čerstvé slávky je dosť náročné, ale v marketoch dostať už vylúpané – ušetríte si čistenie a lúpanie. Nachystáme ostatné ingrediencie. Uvaríme cestoviny – makaróny, špagety ... mylím, že je to jedno.
-
3
Pripravíme omáčku: na oleji podusíme paradajky a brokolicu – podlievame vývarom zo slávok. Pred koncom pridáme bylinky, vylúpané dagnje a dochutíme.
-
4
Môžeme podávať.
este ma napadlo, ze neviem, ci by som do tohto famozneho jedla davala brokolicu, neprerazila chut slavok?