Foto: rybarkuchar
Ak sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku. Ako prílohu som použil čili ryžu a uhorku. Osobne preferujem chlieb. Zobraziť celý popisAk sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku. Ako prílohu som použil čili ryžu a uhorku. Osobne preferujem chlieb. Celá príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pečeň nakrájame na 0,5 cm plátky, cibuľu na hrubo. Zbožňujem cibuľu v kombinácii s pečeňou, preto jej dávam hodne.
-
2
Cibuľu restujeme na masti (oleji) do sklovita
-
3
Pridáme pečeň, za 3 až 5 min sa nám pekne zatiahne. Posolíme, pokoreníme a podlejeme pohárom vína – odporúčam červené (ja som mal po ruke biele a svet sa nezrútil). Po 1 minúte dusenia odstavíme. Víno spôsobí, že pečeň trochu stvrdne. Nie že by dostala rovno cirhózu, ale je hutnejšia.
-
4
Ryžu opláchneme, na troche oleja osmahneme a zalejeme zhruba trojnásobkom vody v ktorej rozmiešame jeden bujón, lyžičku karí a podľa chuti posekané čili papričky ( dal som 3 ). Do stredu len tak pre chuť postavíme celú nakrojenú cibuľu. Solíme opatrne – je tam bujón.
Ja som víno ešte nepodlievala,no najbližšie vyskúšam.Som zvedavá na tu chuť.
Nedôveroval som tomu, ale keď som ochutnal, bol som milo prekvapený.
Chutilo. S vínom by sa to asi pobilo- takže až po jedle. Vyskúšajte.