Jednoduchý paprikáš

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 12. júla 2012

15 minútové jedlo – keď už z hola neviete čo uvariť.

Suroviny

4 ks
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu speníme na (vyberte si čo chcete: masť, olej, ... (indulónu nie)). Pridáme pokrájané diétne párky. (Najradšej by som tam šupol klobásu, ale ...). Trochu opečieme.

    Jednoduchý paprikáš - obrázok 1
  2. 2

    V slanej vode uvaríme zemiaky, zmiešame, pridáme papriku a je to.

    Jednoduchý paprikáš - obrázok 2

Diskusia k receptu

micanela
Super nápad, práve nešťastne pozerám do prázdnej chladničky.
izabella929
robím ťo často, keď mám veľa práce na záhrade, nakopem prá zemiakov, ošúpem a kým urobím nejaký super šalátik , už je zemiakový paprikáš na stole.-)) vyzerá super.-))))
modrykamen
U nás sa to volalo "krumple praženie"(najčastejšie bez klobásky). Je zaujímavé, že veľmi chutia aj mojim vnukom, aj deťom a vždy je ich aj za akýkoľvek veľký hrniec málo. A k tomu zeleninkový šalát podľa ročného obdobia. Darmo, lacné, jednoduché, rýchle bezmäsité jedlá naších starých materí chutia každej generácii.
marianne69
moj otec to mal rad,aj muz,vzdy som vysprtala klobasu:-)co chlapi ocenili,vyborne jedlo a s cerstvym uhorkovym salatom bez chybicky,davno som nerobila,ale napravim...
paleva
Rybárkuchár, robil si už perkelt zo sumca? výborná mňamka, včera som robila kyseláče z kapra, nestačili ani "dôjsť", a už som chutnala, tiež dobrá a zdravá mňamnka.
sovka62
Ahá, u nás starý známy krumpliguláš. Niekto robil trochu redší, ja som vždy mala aj mám rada takto pekne na husto a namiesto šalátu si k nemu dám krajček chlebíka. Môže byť aj zo starých zemiakov, ale ten pravý najsamlepší je takýto, z nových.
rybarkuchar
@paleca - harcsa perkelt som nevaril. Mal som ožnosť ho vyskúšať v jednej vychytenej reštaurácii v Budapešti - nemal chybu. Kyseláče je niečo ako zavináče? U nás je na to najvhodnejšia ryba - Jalec.
helca103
toto jedlo robím často u nás a podáva s kyslou uhorkou alebo zo šalátom podla sezóny.Veru máš pravdu @rybarkuchar je to jedlo ked už nevieš čo navariť a rýchlo hotové...
anajben
ďakujem za recept..práve sme paprikáš dojedli...dobré, veru dobré. A pozdravujem do končín okolo Podbrezovej.
paleva
@rybarkuchar jalec je možno dobra ryb na kyseláče, lebo má veľa kostí a tie zmäknú. ja robím z kapra, to je pre mňa najdostupnejšia ryba, krájam ju na také štvorčeky, dávam tam cibulu a olivový olej, neviem či sa tak robia zavináče, ale takto nám to šmakuje.
jarka2
Tento paprikáš robievala moja mamka (s klobáskou) a potom aj ja svojej rodinke. Deti sa rozpŕchli a ja som na ten recept úplne zabudla. Ďakujem, za pripomenutie...
mariana33
joj, svokra to volá paprikášky...zbožňujem ich a ona tam dáva domácu klobásku...hotová mňamka
hubata
U nás sme to volali slepý guláš (asi že mäso nevidel) a varieval sa v sobotu keď sme upratovali, prali..... Ja ako osoba lenivá, dusím zemiaky s tou cibuľou v jednom hrnci (načo špiniť druhý a mínať plyn len na uvarenie zemiakov?).
Takže spomienka na detstvo: slepý guláš s kyslou uhorkou a chlebom.
medulienka122
my sme to volali"krumpli paprikáš" a tiež dusím zemiaky spolu na cibuľke, len trochu viac podlejem vodou , milujem to, keď sú trochu rozvarené zemiačky
rulik
aj u nás sa to robilo zároveň so zemiakmi, ked sa pridala klobáska bolo ešte lepšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia