Foto: rybarkuchar
Tento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu snažím sa ho niečím „zeleným“ prekvapiť. Tento krát to Zobraziť celý popisTento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu snažím sa ho niečím „zeleným“ prekvapiť. Tento krát to bola kelová roláda. Je s tým trochu viac roboty, ale čo otec neurobí pre syna.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ingrediencií je pomerne dosť, spokojne môžete niečo vynechať (okrem kelu – inak by to nebola kelová roláda) alebo naopak niečo pridať. Ja som to nepreháňal s koreninami - použil som len soľ. Pýta sa tam čierne korenie, trochu majoránu a čili.
-
2
Do zeleninového vývaru (bujónu) namočíme na pár hodín ovsené vločky. Je dobré namočiť ich aj deň dopredu. Pridáme postrúhaný syr, rukolu, dochutíme a prehrejeme. Vznikne nám hustá ovsená kaša.
-
3
Potom si pripravíme hríby – jednoducho podusiť na cibuľke . V rámci šetrenia v tom istom hrnci uvaríme klasické lečo s vajcom. Obe ingrediencie odložíme a necháme vychladnúť.
-
4
V parnom hrnci naparíme kelové listy a mrkvu. Alebo to jednoducho uvarte v slanej vode. Je dobré vykrojiť z kelu časť tvrdých stoniek – lepšie sa bude roláda zakrúcať.
-
5
Listy poukladáme na alobal a začneme vrstviť: vločky, lečo, mrkvu, hríby
-
6
Nakoniec polejeme smotanou v ktorej rozšľaháme jedno vajce.
-
7
Zatočíme do alobalu a necháme zapiecť cca. 30 min. pri 200 stupňoch.
-
8
Necháme trochu vychladnúť – lepšie sa bude krájať. Podávame so zemiakovým pyré alebo aj bez – koniec koncov sú tam vločky.
:-)