Foto: rybarkuchar
Trochu zdravej výživy nezaškodí. Dostal som darom fialové zemiaky, keďže majú vraj viac škrobu - skúsil som fašírky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na hrubom strúhadle nastrúhame rokfort a pridáme vajce
-
2
Očistíme cuketu a zemiaky – niekto preferuje ponechať na nich kožu – ja som ich ošúpal.
-
3
Rovnako ako rokfort - postrúhame zemiaky a cuketu.
-
4
Pridáme koreniny, všetko zmiešame. Zahusťujeme strúhankou až vznikne tvarovateľná hmota.
-
5
Vytvarujeme tenšie fašírky – 1 až 1,5 cm hrubé.
-
6
Vysmažíme do zlatista.
-
7
Zvolil som uhorkovo, cibuľovo cviklový šalát.
-
8
Postrúhanú cviklu a chvíľu podusíme na olivovom oleji, postrúhame uhorku ( vybral som jadrá), cibuľu, pridáme vychladnutú cviklu, zalejeme nálevom.
-
9
Ani neviem prečo som prihodil na tanier dva kopčeky ryže, nemusia tam byť. Nakoniec som ich aj tak nezjedol. Zemiaky urobia svoje.
Diskusia k receptu