Pestré fašírky

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 25. septembra 2012

Trochu zdravej výživy nezaškodí. Dostal som darom fialové zemiaky, keďže majú vraj viac škrobu - skúsil som fašírky.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
 zelená
150 g
2 ks celé
Šalát:




Postup

  1. 1

    Na hrubom strúhadle nastrúhame rokfort a pridáme vajce

    Pestré fašírky - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme cuketu a zemiaky – niekto preferuje ponechať na nich kožu – ja som ich ošúpal.

    Pestré fašírky - obrázok 2
  3. 3

    Rovnako ako rokfort - postrúhame zemiaky a cuketu.

    Pestré fašírky - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme koreniny, všetko zmiešame. Zahusťujeme strúhankou až vznikne tvarovateľná hmota.

    Pestré fašírky - obrázok 4
  5. 5

    Vytvarujeme tenšie fašírky – 1 až 1,5 cm hrubé.

    Pestré fašírky - obrázok 5
  6. 6

    Vysmažíme do zlatista.

    Pestré fašírky - obrázok 6
  7. 7

    Zvolil som uhorkovo, cibuľovo cviklový šalát.

    Pestré fašírky - obrázok 7
  8. 8

    Postrúhanú cviklu a chvíľu podusíme na olivovom oleji, postrúhame uhorku ( vybral som jadrá), cibuľu, pridáme vychladnutú cviklu, zalejeme nálevom.

    Pestré fašírky - obrázok 8
  9. 9

    Ani neviem prečo som prihodil na tanier dva kopčeky ryže, nemusia tam byť. Nakoniec som ich aj tak nezjedol. Zemiaky urobia svoje.

    Pestré fašírky - obrázok 9

Diskusia k receptu

medulienka122
tak také zdravé fašírky som ešte nerobila/zo zemiakov/, ale máš to tak krásne odfotené, že si ma presvedčil! Určite sú super
lusinkab
Nooooooo tak toto sa mi teda paci :-) ukladam do KK vyzearju uzasne
helca103
nádherné úvodné foto, postup nafotený na jednotku.Verím že jedlo výborne chutí, len prezraď kde sa dajú kúpiť fialové zemiaky.Musím sa priznať,že som ich ešte nikdy nevarila ale veľmi ma láka vyskúšať to. Páči sa mi aj tvoj šalátik ten určite vyskúšam čím skôr.
rybarkuchar
@helca103 zemiaky mi podaroval kamarát z vlastnej úrody. Ak si v googli dáš hľadať"fialové zemiaky" tak tam nájdeš odpoveď. Okrem zaujímavej farby som na nich nič mimoriadne nezbadal.
frezia68
Recept sa mi páči,o fialových zemiakoch som počula len v telke,šalát by mi chutil,ale prečo si vybral jadrá z uhorky?Asi bola veľmi veľká?
zenfira
fialove zemiaky - nooo ja poznam len sladke fialove zemiaky a tie su dost sladke... Su to oni, ktore si pouzil v recepte?
zenfira
fialove zemiaky - nooo ja poznam len sladke fialove zemiaky a tie su dost sladke... Su to oni, ktore si pouzil v recepte?
sherin
vyborny recept, pekne nafoteny, urcite to urobim. KK :)
dajanca
no mám medzery... ja som teda o fialových zemiakoch ani nepočula ani nečítala... pre mňa nevídané neslýchané :-)) a ten šalátik zaujal aj mňa, podusiť nastrúhanú cviklu ... dobrý nápad... :-)
rybarkuchar
@dajanca - priznám sa, že doteraz som cviklu používal maximálne do boršču alebo zaváranú ako prílohu k bravčovine. Toto som odkukal a ochutnal na dovolenke. Nakrájaná a podusená, prípadne so strúčikim cesnaku vytvorí základ pre kopu ďalších jedál - zeleninový, cestovinový šalát, pomazánky ...
lucylee
Tak aj ja prispejem k tomuto krasnemu a zaujimavemu receptu. Cviklu konzumujem skoro kazdy den. Vzdy si uvarim v tlakovom hrnci, dam do chladnicky a potom uz len vyberam a struham. Sama osebe je dost sladka, tak ja by som do salatu uz cukor nedavala, ale to je o chuti. Paci sa mi ten napad postruhat ju surovu a podusit bud na oleji s cibulkou alebo samu a potom pridat cibulu. Do fasirok dam celozrnnu struhanku. Skusal si ich piect v rure namiesto na oleji?
rybarkuchar
@lucylee - skúšal je to určite zdravšie. Sú síce trochu suchšie, ale tu sa to aj hodí. Použil som olej pre ušetrenie času. Manželka dokonca aj obaľované rezne "vypráža" v rúre.
2010
Mam ich v spajzi neviem ci su to tie iste volaju sa Ube su nasladle a v azii sa pouzivaju na kolace a robi sa z nich aj zmrzlina :)




lusinkab
@helca103 ono je to u nas taka novinka,kedze sa k nam dostala az zaciatkom 21 storocia ale tieto fialove zemiacky su stare cca 8000 rokov :-).Pocas tychto 8000 rokov sa z nich vyvijali rozne odrody a druhy a je ich nieco okolo 1000.Domacim rodiskom tychto zemiakov su Andy hlavne okolie jazera Titicaca medzi Peru a Boliviou.V tychto krajinach ich pouzivaju ako mi nase obycajne zemiaky na hranolky,zemiakove kase,dusene,pecene atd.fantazii sa medze nekladu.Ja som o nich pocula par rokov dozadu ked ma moj spanielsky kuchar poziadal aby som mu ich objednala lebo chce vyskusat nejake jedlo,najprv som si myslela,ze si zo mna srandu robi kedze fialove zemiaky bolo nieco co som si myslela,ze je preslachtene a umelo farbene ale na moje prekvapenie som zostala ich historiou riadne sokovana :-)
helca103
@2010 škoda že nie je tá tvoja špajza bližšie :-) tie koláče /muffiny/ vypadajú tiež dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia