Foto: rybarkuchar
Podobne ako u mäsového gulášu, viac druhov mäsa dáva zaujímavú chuť, je tomu tak aj u hríbového. Je jeseň a hríby rastú ako Zobraziť celý popisPodobne ako u mäsového gulášu, viac druhov mäsa dáva zaujímavú chuť, je tomu tak aj u hríbového. Je jeseň a hríby rastú ako sa patrí. Nazbieral som viac druhov a polievka vyhrala konkurz na ich prípravu. Použil som bedle, masliaky, vatovce, tanečnice, pôvabnice fialové a rýdzik. Je úplne jedno aké použijete vy, len si treba dať pozor na poradie v akom ich dusiť, nie všetky majú rovnakú dobu spracovania. No a vznikla zaujímavá polievka. Určite by nič nepokazila lyžica smotany do hotovej polievy.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tu je výsledok môjho hubárskeho výletu
-
2
Rozdelil som ich podľa druhu
-
3
Cibule je treba tak ako do gulášu – hodne.
-
4
Pripravíme si jeden väčší zemiak na zahustenie, posekáme ho na drobno. Prípadne nastrúhame.
-
5
Na masti udusíme do zlatova cibuľu, pridáme zemiak a podlejeme vodou. Ja som do vody vpašoval jeden hovädzí bujón – vy nemusíte. Keďže hríby sa udusia pomerne rýchlo, cibuľa by sa nestačila počas varenia „rozpustiť“, tak som jej pomohol mixérom. Vznikla hustá kaša, ktorú zriedime vodou.
-
6
Postupne pridávame hríby. Najprv tvrdšie – bedle, tanečnice, pôvabnica fialová, potom rýdzik, masliak a vatovec. Spolu s poslednou várkou hríbov pridáme lečo a zemiaky. Ešte stále mám fialové zemiaky tak som ich dal 1:1. Dochutíme koreninami a je to.
ukladam receptik, aj ked nemam kde ist na huby, v uk asi nerastu :) , budem si musiet vystacit s kupovanymi :)