Žraločí steak

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 27. júla 2012

Nie som veľký zástanca mrazených rýb. Ale ani ich nezatracujem. Jednoducho čerstvé sú čerstvé. V tomto prípade musím uznať výnimku. Priznám sa, že Zobraziť celý popisNie som veľký zástanca mrazených rýb. Ale ani ich nezatracujem. Jednoducho čerstvé sú čerstvé. V tomto prípade musím uznať výnimku. Priznám sa, že žraloka som pripravoval prvý krát. Neskúšal som žiadne experimenty, nechal som sa inšpirovať už odskúšanými receptami a bol som milo prekvapený. Takže sa s vami o príjemný gurmánsky zážitok podelím.

20 minút
príprava

Suroviny

dresing:
1 ks
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Steaky som nechal marinovať v soli a citrónovej šťave cca. 4 hod. Potom ich treba dôkladne vysušiť , vysušiť a ešte raz vysušiť. Minútu – dve opiecť na pár kvapkách olivového oleja a hotovo.

  2. 2

    Prílohu som zvolil uhorkový dresing: uhorka, cesnak, kôpor, soľ, biely jogurt. Dobre je uhorku zbaviť jadier, prípadne ešte po nakrájaní nechať v soli a dobre vyšmýkať – dresing bude hustejší. Potom všetko rozmixovať a môžete servírovať. Asi opečený chlieb je najvhodnejší doplnok.

    Žraločí steak - obrázok 2

Diskusia k receptu

izabella929
chválim, vyzerá to krásne.-) chuť ale si predstaviť neviem, toto som ešte nevarila...
janger
Zraloka som este nejedla. Namaskrtil si ma. Jedla som len polievku zo zralocej plutvy.
lusinkab
Mnam mnam mnam zralocie masko mam velmi rada super receptik :-)
tinca
žralok je chutná rybka a dobre si ju doplnil:)
honestka
@Janger- jedna z najdrahsich polievok-uz ich zakazuju lovit pre tuto delicatesu, ja som ju tiez jedla;
a napodiv, ze zralok je nikedy ozaj velky, jeho maso je velmi chutne.
bozulka
Škoda že nedokážem túto rybu ochutnať,určite je vynikajú a ty si ju urobil veľmi dobre...ale...!
evanaaa
Žraloka som nemala možnosť jesť, ale veľrybie steaky ano, a ich mäso bolo ako hovädzie, žiadna " rybina", ani cítiť nebolo, a chuť - vynikajúca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia