Foto: rybarkuchar
Nie som veľký zástanca mrazených rýb. Ale ani ich nezatracujem. Jednoducho čerstvé sú čerstvé. V tomto prípade musím uznať výnimku. Priznám sa, že Zobraziť celý popisNie som veľký zástanca mrazených rýb. Ale ani ich nezatracujem. Jednoducho čerstvé sú čerstvé. V tomto prípade musím uznať výnimku. Priznám sa, že žraloka som pripravoval prvý krát. Neskúšal som žiadne experimenty, nechal som sa inšpirovať už odskúšanými receptami a bol som milo prekvapený. Takže sa s vami o príjemný gurmánsky zážitok podelím.
príprava
Postup
-
1
Steaky som nechal marinovať v soli a citrónovej šťave cca. 4 hod. Potom ich treba dôkladne vysušiť , vysušiť a ešte raz vysušiť. Minútu – dve opiecť na pár kvapkách olivového oleja a hotovo.
- 2
Prílohu som zvolil uhorkový dresing: uhorka, cesnak, kôpor, soľ, biely jogurt. Dobre je uhorku zbaviť jadier, prípadne ešte po nakrájaní nechať v soli a dobre vyšmýkať – dresing bude hustejší. Potom všetko rozmixovať a môžete servírovať. Asi opečený chlieb je najvhodnejší doplnok.
- 2
a napodiv, ze zralok je nikedy ozaj velky, jeho maso je velmi chutne.