Slávky s rezancami fotorecept

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 17. januára 2013

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich báť. Ak vám vadí ich aróma ( výraznejšia je Zobraziť celý popisRecept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich báť. Ak vám vadí ich aróma ( výraznejšia je u mrazených ) , dá sa trochu eliminovať tým, že ich pred spracovaním na hodinku, dve dobre posypete soľou a vyžmýkate jeden citrón. Potom ich treba dobre opláchnuť, nechať odkvapkať a s ú pripravené na spracovanie. Kto raz prekoná počiatočnú nedôveru, zamiluje si ich naveky. Obyčajné rezance sú prílohou z núdze – nemal som práve po ruke špagety.

3
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Čo potrebujeme je na obrázku, plus olivový olej, biele víno a koreniny.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu olív rozrežeme a osmahneme na oleji. Nebojte sa im podkúriť – nech pustia čo je v nich.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na rezance pokrájanú papriku. Aj tej doprajeme trochu tepla nech poriadne zmäkne.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme slávky, trochu pripečieme a podlejeme bielym vínom.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po minútke pridáme paradajky.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Za moment paprikovo-paradajkovú pastu ( ja som použil domácu, na Vareche je ich plno). Krátko povaríme – pozor aby sa nám paradajky úplne nerozpadli. Dochutíme soľou, korením, citrónom, čili, môže byť aj bazalka, petržlenová vňať – to nechám na vás. Zaujímavá je aj sladkastá chuť – nebojte sa pridať lyžicu, dve medu. Ozdobíme celými olivami a môžete podávať.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babkamt
Recept sa mi páči. Ukladám do kk. Keď príde syn s rodinkou , tak ich prekvapím. Hoci ja som sa morským príšerkám počas môjho pobytu u protinožcov bránila , to neznamená , že im ich nemôžem pripraviť.
afataga
mnaaam, dobre si to vymyslel, ale podla mna je skoda sa zbavovat morskej chuti, ved potom ani nevies, ze mas morske potvory
marianne
Mne si maximalne ulahodill,vsetko,co je na tom tanieri,mam velmi rada..

Zaujímavé video z archívu TV Varecha