Foto: rybarkuchar
Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich báť. Ak vám vadí ich aróma ( výraznejšia je Zobraziť celý popisRecept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich báť. Ak vám vadí ich aróma ( výraznejšia je u mrazených ) , dá sa trochu eliminovať tým, že ich pred spracovaním na hodinku, dve dobre posypete soľou a vyžmýkate jeden citrón. Potom ich treba dobre opláchnuť, nechať odkvapkať a s ú pripravené na spracovanie. Kto raz prekoná počiatočnú nedôveru, zamiluje si ich naveky. Obyčajné rezance sú prílohou z núdze – nemal som práve po ruke špagety.
porcie
príprava
Postup
-
1
Čo potrebujeme je na obrázku, plus olivový olej, biele víno a koreniny.
-
2
Polovicu olív rozrežeme a osmahneme na oleji. Nebojte sa im podkúriť – nech pustia čo je v nich.
-
3
Pridáme na rezance pokrájanú papriku. Aj tej doprajeme trochu tepla nech poriadne zmäkne.
-
4
Potom pridáme slávky, trochu pripečieme a podlejeme bielym vínom.
-
5
Po minútke pridáme paradajky.
-
6
Za moment paprikovo-paradajkovú pastu ( ja som použil domácu, na Vareche je ich plno). Krátko povaríme – pozor aby sa nám paradajky úplne nerozpadli. Dochutíme soľou, korením, citrónom, čili, môže byť aj bazalka, petržlenová vňať – to nechám na vás. Zaujímavá je aj sladkastá chuť – nebojte sa pridať lyžicu, dve medu. Ozdobíme celými olivami a môžete podávať.
Diskusia k receptu