Slávky s rezancami fotorecept

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 17. januára 2013

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich báť. Ak vám vadí ich aróma ( výraznejšia je u mrazených ) , dá sa trochu eliminovať tým, že ich pred spracovaním na hodinku, dve dobre posypete soľou a vyžmýkate jeden citrón. Potom ich treba dobre opláchnuť, nechať odkvapkať a s ú pripravené na spracovanie. Kto raz prekoná počiatočnú nedôveru, zamiluje si ich naveky. Obyčajné rezance sú prílohou z núdze – nemal som práve po ruke špagety.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čo potrebujeme je na obrázku, plus olivový olej, biele víno a koreniny.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu olív rozrežeme a osmahneme na oleji. Nebojte sa im podkúriť – nech pustia čo je v nich.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na rezance pokrájanú papriku. Aj tej doprajeme trochu tepla nech poriadne zmäkne.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme slávky, trochu pripečieme a podlejeme bielym vínom.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po minútke pridáme paradajky.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Za moment paprikovo-paradajkovú pastu ( ja som použil domácu, na Vareche je ich plno). Krátko povaríme – pozor aby sa nám paradajky úplne nerozpadli. Dochutíme soľou, korením, citrónom, čili, môže byť aj bazalka, petržlenová vňať – to nechám na vás. Zaujímavá je aj sladkastá chuť – nebojte sa pridať lyžicu, dve medu. Ozdobíme celými olivami a môžete podávať.

    Slávky s rezancami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Recept sa mi páči. Ukladám do kk. Keď príde syn s rodinkou , tak ich prekvapím. Hoci ja som sa morským príšerkám počas môjho pobytu u protinožcov bránila , to neznamená , že im ich nemôžem pripraviť.

Pridaj komentár k receptu: