
Domáca bryndza
Jednou z najväčších dobrôt na Slovensku je bez diskusie bryndza. A ako sa vlastne robí vám...

Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

Kváskový pita chlieb
Je to jednoduchý a rýchly recept na arabský chlieb pita. Skúšala som rôzne recepty, ktoré...

Kuracie stehná z mikrovlnky
Dnes som bojovala s časom, tak som sa rozhodla, že obed pripravím v mikrovlnke, ...

Slané kysnuté koláče
Dnes som mala pečenie v znamení kysnutého cesta. A vyskúšala som jeden recept ak sa Vám...

Hrnčekový úžasný koláčik
Tento koláčik je naším oblubeným a je aj dosť nenáročný na prípravu, ale chutí vynikajúco.

Vianočná kapustnica so – sciranku
Už 5. Vianočnú štedrú večeru som pripravoval ako „varešiak“ ale až túto som zistil, že...

Mramorová čokoládovo-nutelová roláda
z kysnutého cesta... veľmi jednoduchý postup

Maková pochúťka
Už naše babičky vedeli, že ak chceme potešiť niečím sladkým naše vnúčence či deťúrence, najlepšou...

Lievance bez kysnutia
tieto liavance su dobre preto, lebo sa do nich nedava drozdie, takze nemusite cakat na vykysnutie

Zemiakový paprikáš s púchovskou klobásou
… Tak toto je jedno z kúzelných jedál mojeho detstva a rannej mladosti, ktoré mi varili...

Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...

Trojkráľové halušky – strapačky s bryndzou
Dobre viem, že halušky patria do gastronomickej pokladnice našej domoviny. V našej rodine ich varenie...

Rezy na oblátke
starý recept z rodiny a pre úžasnú karamelovú plnku sa zje v deň upečenia :))

Karamelové rezy s krupicovým krémom
Na tento víkend skvelé chuťovo zaujímavé karamelové rezy... vylepšila som ich pridaním piškótového cesta v strede zákuska....

Tvarohový koláč-DIA
Všetky ingrediencie od tvarohu až po kakaový prášok vyšlaháme do hladkej masy...

Tvarohový Rudolf
Verzia tejto maškrty je už v každej podobe. v podobe tyčiniek, rolády, torty....

Brioche Chinoise
Takto kvalitné cesto sa mi doteraz ešte nepodarilo, preto si ho musím uložiť ;) Na Brioche Chinoise...

Sviatočný krémeš - najchutnejší krémeš, a to hlavne pre pánov
Tento krémeš je vhodný na akúkoľvek príležitosť, rovnako na sviatočnú. Je fakt výnimočný. Kto...

Dolnozemský paprikáš z kohúta
Paprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom...

Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety
V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!... Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života...

Rybacia polievka pre poriadneho chlapa
Mäso dáme variť do vriacej vody, do ktorej pridáme 2-3 bobkové listy, po 3-4 ks...

Vepřové srdce na špeku
Jak jsem uvedl, chci se pokusit připomínat zapomenutou a nebo málo využívanou klasiku. Vůbec nechci...

Dusená hlávková kapusta
Existuje veľa spôsobov ako pripraviť chutnú kapustu k mäsku a tu je jeden z nich :-)

Pistáciové makrónky
Milujem pistácie aj ich chuť v rôznych produktoch. Pistáciová zmrzlina je u mňa už roky rokúce TOP. Takže keď som kúpila pistáciovú pastu, vedela som, že budú aj makrónky plnené pistáciovou plnkou....

Kurací špíz a grilované šampiňóny
... s medom, chilli, talianskymi bylinkami a slaninou. Inšpiráciou mi bol tento perfektný recept...

Obrátený jablčník s kokosovým krémom
Šťavnatý, jednoduchý a vhodný pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.

Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....

Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...