Torta pre moju vnučku fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 3. októbra 2011

Medzi receptami ktore mi pravidelne prichadzaju na moj email som dostala recept na Red velvet cake. Z tohoto receptu som si zobrala inspiraciu a Zobraziť celý popisMedzi receptami ktore mi pravidelne prichadzaju na moj email som dostala recept na Red velvet cake. Z tohoto receptu som si zobrala inspiraciu a upiekla som tuto tortu pre moju najmladsiu vnucku. Oslavovala druhe narodeniny presne ako Varecha.

10-12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
400 g
6 ks
3 PL
3-4 PL vlažná
375 g
250 ml
1 KL
1 PL
plnka:
500 g
375 g
150 g
na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv som vymiesala maslo s cukrom. Potom som postupne do masla zaslahala vajicka.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V povodnom recepte sa malo kakao rozmiesat s cervenou farbou. Ja som nechcela pouzivat umele farby, tak som kakao rozmiesala len s vodou. Takto pripravene kakao som potom zamiesala do masla. Potom som postupne pridala muku a jogurt. Nakoniec som do cesta vmiesala sodu bikarbonu premiesanu s octom. Cesto sa mozno bude zdat niekomu zrazene, ale to sa len zda, to robi ten jogurt.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som piekla na tri razy vo formach velkosti 20 cm priemeru, vo vyhriatej rure 180C 25 minut.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku som pouzila bielu cokoladu,

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ktoru som rozpustila nad parou.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najprv som si vymiesala tvaroh a potom som do neho zamiesala schladenu cokoladu. Nakoniec som do tvarohu zamiesala zmaknute maslo.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Platky torty som natrela kremom a pospajala. Kremom som potrela boky aj vrch torty. Vrch torty som ozdobila nakrajanymi marshmallow cukrikami a boky torty lentilkami.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pravy Red velvet cake by mal byt cervenej farby. Kedze som cesto neprifarbila cervenou farbou, torta vyzerala takto.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a toto je moja mala oslavenkyna. Bolo teplo, plnka sa rozpustala a lentilky opadavali zo strany torty, pokym sme sa prichystali fotit nasho oslavenca.

    Torta pre moju vnučku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dajda
To je nádherná tortička,musím aj ja mojej vnučke upiecť-prvé zmiznú lentilky:)
akeber
krásne , radosť pozrieť......vnučke všetko najnajlepšie k narodeninám :-)
ola111
Krásna,veselá tortička,výborný nápad ozdobiť boky lentilkami,vnučke
posielam božtek k narodeninkám:-)))
evusik
krásna torta pre krásnu oslávenkyňu.... pekne si ju ozdobila :-)
diabambulka
mňam, hneď by som si zobrala jeden lupienok z kvietkov, páči sa mi aká krásna a jednoduchá tortička a tá plnka z bielej čokolády musí byť gustiózna, môj manžel miluje bielu čokoládu, tak recept ukladám a plnku určite vyskúšam:-) blahoželám vnučke k narodeninám a veeeľa zdravíčka...
medovnicek
krásna tortička, určite narobila kopu radosti, bielu čokoládu mám veľmi rada, ten krém je isto vynikajúci
cica2
@ palokuchki, upiekla si krásnu tortičku a určite bola výborná, si šikuľka! Vnučka je zlatunká a k jej 2 rôčkom, prajem všetko najkrajšie a najlepšie!:)))
lia66
Krásna tortička a vnučka ešte krajšia...všetko dobré želám!...len mi ešte prezraď-ako si tie kvietky?...to nie je marcipán, či?
mamatata2
Nádherné sú obe, super plnka a tiež perfektný nápad na tie kvietky.
jerica
Danielka , pekne si sa pohrala s tortičkou ale aj s vnučkou , určite ste si zatancovali a zaspievali , pripájam sa ku gratulantom,aby sa jej v živote v zdraví darilo ako aj babinke.-))
hubarka35
nádherná.taká jemná pre dievčatko-krásne narodeninky,určite vnučke očká žiarili pri pohlade na tortičku a mala obrovskú radost.
babi
Danielka, jedna krajšia ako druhá. Tortička, vyzerá naozaj chutne, ten nápad použiť na kvietky marsmallow cukríky sa mi veľmi páči.
Tvojej krásnej vnučke, prajem všetko najlepšie, veľa zdravíčka a ty si s ňou uži veľa radosti.
dorisa
Danielka, tortu si urobila so vkusom, naozaj je krásna. Konečne torta bez poťahovacej hmoty.....malá musela mať radosť, pozdravujem.
dorisa
Tortičku si vyrobila so vkusom, veľmi sa mi páči. Konečne torta bez poťahovacej hmoty. Malá musela mať radosť. Pozdravujem.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za mile slova, komentare a blahozelanie . Na tortu s potahovou hmotou som sa este neodvazila. V jednom recepte som videla mufinky ozdobene takto s tymi kvietkami, tak som to teraz vyskusala. Detom sa to pacilo a pre mna to bolo rychlejsie ako robit potahovu hmotu. @lia66 tie kvietky to su nastrihane marshmallow cukriky a trosku na bokoch stlacene. @jerica bolo veselo, deticky si aj zaspievali.
elisticka
zaujimava torticka...aj cesto netradicne aj plnka s bielou cokoladou este som nerobila ..krasnej vnucke zelam vsetko dobre k narodeninkam:-))
elisticka
este sa chcem spytat ked si to cesto robila na 3x postupne a pieklo sa to po 25 minut to posledne "nesplasklo"? lebo ako som pochopila tie ingrediencie su na na celu tortu.....
hortenzia51
milá@ palokuchki takuto plnku som ešte neskušala..ukladam recept do KK najbližšie , ked budem piecť tortu určite ju vykúšam.. musi byť velmi dobrá..a to cesto?? no vyskušam aj takýto recept na tortu zo sodou bikarbonou a octom som ešte nepočula je to zaujímavý recept...
astheart
Red Velvet Cake je anglo-klasika! Tvůj nápad se mi opravdu líbí. Uložím a vyzkouším.
rybarik2
Vnučke všetko najlepšie a veľa zdravíčka. Tortička krásna, výborný nápad na ozdobu torty pre malých oslávencov. Ukladá a vyskúšam.
babav
Pekna torta od milej babicky!Velvet cake je velmi popularny ,ale ja mam tiez problem s cervenou farbou, zvlast ked je to torta pre deti...inac sa da nahradit cervenou cviklou, ak budes piect znova;-)
Nepochybujem, ze deturencom chutilo ...hlavne ze boli jedle kvetinky a lentilky.
Mas krasnu vnucku.. mame rovesnicku ..jej 2 rocky sme oslavili
v auguste;-)
evanaaa
Chutná tortička, hodná vnučky, či naopak? Dva rôčky, do života dva krôčky, už len, aby bola zdravá a v živote šťastná, aspoň ako teraz pri tortičke, to jej želám. A tebe, Danielka, aby si si ju užila a nech ti radosť prináša, ty sa zasa iste odvďačíš ďa lším takýmto pekným výtvorom, ako si spravila teraz.
marikasu
Veľmi milučká tortička, jednoducho a pritom nápadito krásne ozdobená. Vnučka je zlatulinká, prajem jej iba to naj... a hlavne véééľa zdravíčka. Určite z nej máš radosť a užívaš si ju, pretože ja kvôli svojej zanedbávam aj Varechu a tiež 30.11. oslávime 2 rôčky :))
bozulka
Vnučke sa určite tortička páčila ,gratulanti ocenili výbornú chuť.
Danka vnučke všetko najlepšie!!!
marchefka
veľmi vkusná a lákavá tortička,chystám sa ju urobiť niektorej mojej dievčinke
vavan
v jednoduchosti je krása,nádherná tortička a vnučke prajem všetko naj......
remcula
Je nádherný, krásný, sladký, úžasný!!:-)) Já jsem nedávno tak moc hledala inspiraci. V červnu jsem dělala jedné vnučce dort a ujišťuji, že to bylo mé první dílo a potila jsem se všemi póry, co mám. No a v září jsem dělala podruhé, protože si všichni mysleli, že na co by kupovali, když tak umím. Hmm, to mi dali a protože zde není jak bych přidala foto třeba na nějakou diskuzi, tak si dovolím takto...
 www.toprecepty.cz/recept/23152-dort-pro-baru/,...
snad to nebude vadit, popřípadě to Sandra smaže.
palokuchki
Este raz vam vsetkym zo srdca dakujem. Vase mile komentare ma velmi potesili. Som rada, ze som niektorych inspirovala. @elisticka ja mam uz tri rovnake okruhle formy, tak som vsetko cesto piekla naraz. Nemyslim si, ze by bolo dobre aby cesto len tak stalo a postupne sa pieklo. Kto nema viac foriem asi bude lepsie to upiect v jednej forme naraz. No nie som si ista ako sa to prepecie. Treba dat pozor aby sa cesto zvonku nesusilo a z vnutra nebude este dopecene. @hortenzia51 , aj ja som taketo cesto robila teraz po prvykrat. Bola som s nim ale velmi spokojna. Aj dcera hovorila, ze to je zatial najlepsie cesto v torte ake doteraz jedla. @astheart , precitala som si trochu o historii Red velvet cake. Na Wikipedia pisali, ze tento kolac bol velmi popularny v restauraciach uz v 40tych a 50tych rokoch v Canade aj v Amerike. @babav , urcite budem tento kolac zase piect. Na buduce spravim ako mi radis. Kakao rozriedim s cviklovou stavou. @remcula urobila si paradnu tortu. Nie je sa cudovat ze si u teba objednali dalsiu.
janet
krásna torta esteticky ozdobená,vnučke prajeme veľa radosti a zdravíčka takto dodatočne
janger
Vesela torticka! Na tej spodnej fotke sa zda byt taka obrovska, uz som sa chcela pytat, ze aku formu si pouzila, ale vidim, ze 20cm. Tvojej malej vnucke vsetko najlepsie k narodeninkam! Tusim sa na teba podoba :-).
elisticka
dakujem za vysvetlenie:-)) no ja mam len 2 jednake ale nejak to vyriesim:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia