Fašírky pečené v rúre so šťavou
Foto: helena10
Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.
Suroviny
Fašírky: | |
500 g mleté |
|
500 g mleté |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
3 PL jemná |
|
2 ks staršia |
|
150 ml (3,5 %) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na obaľovanie: | |
|
|
jemná |
|
Zálievka na dochutenie šťavy: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
K mletému mäsu pridám na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, celé vajcia, žemle vopred namočené v mlieku (aj s mliekom), strúhanku, hladkú múku, soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku a v prstoch podrvenú majoránku. Rukou vymiešam fašírkovú zmes.
- 2
Zo zmesi tvarujem menšie fašírkové gule a obaľujem v hladkej múke (2/3), ktorú som vymiešala aj s trochou strúhanky (1/3).
- 3
Plech som štedro vymastila olejom a ukladala do neho fašírky. Tie som najprv naolejovala aj z vrchnej strany. Pečiem vo vyhriatej rúre na 190 stupňov. Podlievam trochu vodou. Počas pečenia som ich obracala na obe strany 2-krát. Kontrolujem.
- 4
Polomäkké fašírky som zaliala vodou zmiešanou s grilovacím korením, sójovou omáčkou, kremžskou horčicou, jemným kečupom podľa vlastnej chuti. Šťava sa primerane zahustila múkou z fašírok a zmesou na dochutenie. Pečiem, obrátim ešte a pečiem domäkka.
- 5
K pečeným fašírkam boli varené zemiaky a šalát z čerstvých uhoriek. Dobrú chuť prajem!
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu