Piškótové cesto
Je to recept na zaručene najlepšie piškótové cesto na svete!! Nepamätám si, odkiaľ ho mám, ...
Írsky chlieb zo špaldovej múky - nemiesený, nekysnutý a rýchly
Na internete je viac chlebov označených ako Írsky chlieb. Ide o nekysnutý chlieb bez droždia alebo...
Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo
Túto fazuľovú polievku varievala moja dobrá stará mama k slaným posúchom, oškvarkovým pagáčikom a iným múčnym...
Krupicové halušky do polievky
Krupicové halušky patria u nás medzi obľúbené vložky do polievok, najčastejšie ich dávam do domácich mäsových...
Maďarské halušky ako príloha
V Madarsku sú veľmi obľúbené halušky ako príloha k mäsám, upraveným na šťave, perkeltom či...
Pečené domáce jaternice
Nadišiel čas domácich zabíjačiek, dostali sme od rodiny všakovaké dobroty, časť som odložila do mrazáku,...
Moja červená kapusta na sladko-kyslý spôsob
Mali sme s mojim najlepším priateľom pečenú domácu kačku z jeho dvora, vykŕmenú kukuricou, žiadalo...
Cuketové placky
V tomto horku stáť pri šporáku a vysmážať placky je o "hubu" ale keď ja tieto placky...
Hovädzí stroganov
Keď vidím krásne hovädzie, tak ho musím kúpiť. Teraz som z neho spravil stroganov...
Pečená kačica s červenou kapustou
Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín ...
Guláš z diviaka
Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené...
Sviatočná kapustnica
Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...
Lístkujúce oškvarkové pagáče
Moji chlapi mali chuť na oškvarkové pagáče, rada som im vyhovela týmto pomerne jednoduchým receptom, ...
Sviečková na smotane
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...
Bravčové karé na srbský spôsob
Sezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené....
Univerzálne kysnuté cesto
Upiecť dobrý koláč z kysnutého cesta sa zdá jednoduché. Pre začiatočníka sú však problémom recepty typu:...
Oškvarková nátierka
Zostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som...
Veľkonočný baranček
Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu...
Orechové košíčky
Do misky si postupne nasypeme všetky suroviny na linecké cesto: najprv múku, potom cukor, margarín,...
Základná bešamelová omáčka
Včera som potrebovala spraviť základnú bešamelovú omáčku k inému receptu. Postupovala som podľa kuchárskej knihy Francúzska...
Babgulyás
... alebo fazuľová ako od babičky :-) varil som ju včera a zjedla sa podozrivo rýchlo...
Zaručene mäkká a sypká ryža
Na prípravu ryže existuje veľa receptov. I ja som niektoré vyskúšala, ale vždy som sa...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Pomaly pečená kačka
Kačku večer pred pečením riadne umyjeme, nasolíme a orascujeme. Vložíme do pekáča v ktorom sa bude...