Foto: jazavka
Tento recept je u nás veľmi obľúbený, mám ho od svojej kamarátky, dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
podľa potreby |
|
6 ks |
|
300 g |
|
2 ks 250 ml |
|
podľa potreby |
|
kto chce |
|
podľa potreby |
|
1 ks - menšia |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny
-
2
umyjeme a nakrájame si šampiňóny (doporučujem čerstvé, nie konzervu)
-
3
nakrojíme si prsia - vytvoríme si akože tunel, do šunky si zabalíme nivu, do mäsa si dáme malú lyžičku horčice a vložíme tam šunku so syrom, tak si pripravíme všetkých 6 kusov
-
4
V hrnci si roztopíme maslo a na ňom si prudko opečieme mäsko, aby sa zatiahlo
-
5
Opečieme z oboch strán a vyberieme z hrnca
-
6
V hrnci orestujeme cibuľku
-
7
pridáme nakrájané šampiňóny a hubový bujón - kto chce a podusíme ich do mäkka
-
8
k poduseným šampiňónom pridáme mäso a zalejeme ho 2 šľahačkovými smotanami, môžeme pridať čierne korenie a trošku syru niva, nesolíme, až po ochutnaní... Mäso dusíme do zmäknutia a podávame s opekanými zemiakmi, alebo ryžou...prajem dobrú chuť...
Diskusia k receptu