Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne

podravka - fotkapodravka, 4. októbra 2017. Komerčný recept.
Chilli con carne
Foto: podravka

To najlepšie chilli con carne by malo byť husté a šťavnaté. S kúskom horkej čokolády je tým najlepším jedlom pri posedení s priateľmi.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g (hovädzie, bravčové, ...)
200 g (uvarená)
20 g (alebo údené mäso)
1 ks
2 lyžičky
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme mleté mäso, pridáme na kocky nakrájanú slaninu alebo údené mäso a zľahka orestujeme.

  2. 2

    Pridáme uvarenú fazuľu, ktorú sme pripravili podľa návodu, dolejeme 400 ml vlažnej vody, primiešame Podravka ochucovadlo Pikant, nakrájanú papričku a 200 g pasírovaných paradajok Podravka.

  3. 3

    Dobre premiešame a varíme ešte 10 minút. Podávame teplé s čerstvým chlebom.

  4. 4

    Tajná ingrediencia: Na konci pridajte 2 kocky horkej čokolády.

Diskusia k receptu

marianne
V miske to vyzerá neodolateľne. A pár ingrediencii, až sa veriť nechce? Vyzerá to v miske, ako keby ste to mali trošku zahustené, solamilom alebo niečim, ale asi nie, v surovinách nevidím.
1x lianka
violeta
Podľa mňa ste v recepte zabudli uviesť paradajkovú passatu alebo lúpané, krájané paradajky v paradajkovej šťave. Ja robievam tak, máme toto jedlo rady.
Naservírované to máte krásne.
podravka
@Marianne (5.10.2017 11:51)

zahustené to určite nie je. Môžete pridať buď Podravka pasírované alebo krájané paradajky na zahustenie :)
podravka
@Violeta (5.10.2017 12:22)

Môžete pridať kľudne podľa vašej chuti :) buď pasírované alebo krájané :) Fantázii sa medze nekladú :)
fotokuchar
Pokial to ma byt chili con carne tak tam chyba myslim dost koreninovych prisad.Paradajky tam byt musia, zvyknem davat vzdy cerstve, tiez mi tam chyba nieco ako cervena hrubostenna paprika, cibula....no vlastne je to nejake hodne zjedodusene. Ten moj sa vari nieco cez 2 az 2,5 hodinky minimalne, rychlovka to nie je ale jedle to je,vari sa to na nizsej teplote, skor to tam len trosicku ,,dycha,, okrem casti ked pridavam maso, a to je po cibulke a paprike. Cokolada ano ta sa tam zvykne pridavat pre zjemnenie chuti.