Zemiaky ku grilovačke fotorecept

andys - fotkaandys, 18. mája 2012
Zemiaky ku grilovačke (fotorecept)
Foto: andys

K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa vie byť chutná. Vyskúšajte :)

6-8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistíme a nakrájame na veľké kolieska.

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    My sme grilovali na záhradnom grile, tak aj zemiaky sme pripravovali na otvorenom ohni, takže ďalším krokom bola príprava ohniska a roštu.

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rošt si pripravíme nádobu, v ktorej budeme zemiaky pripravovať (použila som keramický hrniec Emile Henry, ktorý by mal odolať vysokým teplotám, ale priznávam, mala som malú dušičku ;)). Najprv si opražíme slaninku.

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista.

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme zemiaky

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pražíme do chrumkava.

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si hrubú soľ a zmes byliniek na zemiaky (ja som si doniesla zmes na zemiaky z Nemecka, ale môžete použiť akékoľvek sušené bylinky podľa vlastnej chuti alebo hotové koreninové zmesi).

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takmer hotové zemiaky ochutíme soľou, bylinkovou zmesou a ja som pridala aj čerstvú pažítku.

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame ako prílohu k akémukoľvek grilovanému mäsu ale aj ako samostatný pokrm s nejakým chutným šalátom. Dobrú chuť :)

    Zemiaky ku grilovačke (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Až sem cítim ich vôňu...... podobne robím aj vo woku (už nemám záhradu) a ako píšeš: netreba ani mäso, stačí dobrý šalátik, kyslé mlieko a chutia vynikajúco.
Krásne zemiačky, že sa ti nerozpadli, asi netreba úplne uvariť. Ja som dnes robila podobne na panvici, len pri varení som sa zdržala a zabudla na ne, boli mäkšie,ale tieto sú perfekt, asi je dobré ich robiť zo zemiačkov typu A, sú tvrdšie.
Takto ich včera grilovala na liatinovom grile -perfektný výrobok Zlievarne z Krompách! naša dcéra, ibaže ich pokrájala na akési kocky, či ihlančeky a bylinky použila priamo zo záhradky. ( zemiaky som varila ja - olúpané, celé, asi tak do polovice uvarenia, ona ich potom dotvarovala)
Určite majú ľudia rovnaké, či podobné nápady, hlavne, že ich výsledok chutí spoločnosti okolo nich. Prajem Ti veľa skvelých nápadov!

Pridaj komentár k receptu: