Foto: andys
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa vie byť chutná. Vyskúšajte :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistíme a nakrájame na veľké kolieska.
-
2
My sme grilovali na záhradnom grile, tak aj zemiaky sme pripravovali na otvorenom ohni, takže ďalším krokom bola príprava ohniska a roštu.
-
3
Na rošt si pripravíme nádobu, v ktorej budeme zemiaky pripravovať (použila som keramický hrniec Emile Henry, ktorý by mal odolať vysokým teplotám, ale priznávam, mala som malú dušičku ;)). Najprv si opražíme slaninku.
-
4
Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista.
-
5
Pridáme zemiaky
-
6
a pražíme do chrumkava.
-
7
Pripravíme si hrubú soľ a zmes byliniek na zemiaky (ja som si doniesla zmes na zemiaky z Nemecka, ale môžete použiť akékoľvek sušené bylinky podľa vlastnej chuti alebo hotové koreninové zmesi).
-
8
Takmer hotové zemiaky ochutíme soľou, bylinkovou zmesou a ja som pridala aj čerstvú pažítku.
-
9
Podávame ako prílohu k akémukoľvek grilovanému mäsu ale aj ako samostatný pokrm s nejakým chutným šalátom. Dobrú chuť :)
Určite majú ľudia rovnaké, či podobné nápady, hlavne, že ich výsledok chutí spoločnosti okolo nich. Prajem Ti veľa skvelých nápadov!