Kuracie prsia po čínsky

taxitaxi - fotkataxitaxi, 21. júna 2011
Kuracie prsia po čínsky
Foto: taxitaxi

Tento recept mám od priateľky Lívie. Je veľmi chutný.

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 plechovka
1 plechovka
1 ks
2 lyžičky
1 ks




Postup

  1. 1

    Na olej si dáme med a spravíme si karamel.Pridáme na rezance pokrájané mäso,osolíme,okoreníme,pridáme sójovú omáčku,prikryjeme a dusíme.

  2. 2

    Na takmer udusené mäso pridáme na tenko nakrájanú kapustu.Keď je kapusta udusená pridáme precedený hrášok a kukuricu.Prikryjeme a dusíme 1-2 minúty.

  3. 3

    Nakoniec pridáme na mesiačiky nakrájanú väčšiu cibuľu,všetko spolu premiešame a odstavíme.Podávame s varenou ryžou.

Diskusia k receptu

akeber
fajne také máme radi :))) vyskúšame, ukladám ......
korbacik
... áno, je to dobré, ja to síce robím z kurčaťa - stehná + krídla. recept poznám od. r. 1990, vtedy mi ho dala vtedajšia kolegyňa. Skúste tam pridať aj kari korenie - k tomu sladkému sa hodí a krásne to zafarbí šťavu. Ak zabudnete, pridajte kari pri varení do ryže. Dobrú chuť.
marienka44
@Taxitaxi ,v bode č.1 netreba podlievat vodou? Ja karamel robim na suchej rajnici /panvici/, bez oleja. Musim vyskusat, lebo podla mna sa ten neroztopeny karamel musel nalepit na maso ako pancier. :-)
betka11
@marienka44 dovolím si odpovedať med ti nestuhne lebo mäso pridávaš keď začne med voňať,a premiešavaš,myslím si že keby začal tuhnúť už by bol zhorený
zvoncek
vyskúšam, na sladko (med) som ešte mäso nerobila,
helca103
aj ja dávam med a chutí nám, vyskúšam urobiť čínu aj podľa teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia