Domáci chlieb

guru - bez fotkyguru, 2. mája 2014
Domáci chlieb
Foto: guru

Tak som sa raz rozhodol že je čas upiecť domáci chlieb :)

35 minút
príprava
60 minút
na 250-180 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
podľa potreby
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misky kysky preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, premiešame, pridáme droždie, rascu, olej a zarobíme cesto s vodou. Po vykysnutí cesta preložíme cesto na plech ktorý sme potreli olejom a necháme kysnúť ešte cca 15 minút

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme bochník ktorý následne rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do tvaru chlebíka.

  3. 3

    Chlieb potrieme pred pečením vodou(poprípade osolenou vodou) voda spôsobí že chlieb bude mať peknú kôrku.

  4. 4

    Pečieme v rozohriatej rúre pri 250°C 20 minút, následne pri 180°C 40 minút, chlieb potierame aj počas pečenia aspoň jeden krát. Po upečení môžme chlieb potrieť cesnakovou vodou.

  5. 5

    Dobrú chuť

Diskusia k receptu

anna087
pečiem chlieb často,ale z polohrubej múky som ešte nepiekla....
daguska
Vsetky domáce chlebíky obdivujem.Verím,ze ked sa niekto rozhodne piect doma,robí to s láskou.Vtedy je chlieb chutný,vydarený.
ywett
vydaril sa krásne, nemáš foto aj v reze?
ochino
Krásny chlebík jednoduchý recept, určite aj veľmi chutný.
Trochu sa mi zdá že 1ČL soli je málo na 1 kg múky,a 1PL cukru zasa veľa,
ale to sa časom upresní.Zaujímal by ma ešte údaj aký čas si cesto nechal celkovo kysnúť pred pečením a potom obrázok v reze...
prajem veľa ZDARU pri ďaľších tvorivých prácach...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia