Foto: guru
Tak som sa raz rozhodol že je čas upiecť domáci chlieb :)
35 minút
príprava
príprava
60 minút
na 250-180 °C
na 250-180 °C
Postup
-
1
Do misky kysky preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, premiešame, pridáme droždie, rascu, olej a zarobíme cesto s vodou. Po vykysnutí cesta preložíme cesto na plech ktorý sme potreli olejom a necháme kysnúť ešte cca 15 minút
- 2
Z cesta vytvarujeme bochník ktorý následne rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do tvaru chlebíka.
- 3
Chlieb potrieme pred pečením vodou(poprípade osolenou vodou) voda spôsobí že chlieb bude mať peknú kôrku.
- 4
Pečieme v rozohriatej rúre pri 250°C 20 minút, následne pri 180°C 40 minút, chlieb potierame aj počas pečenia aspoň jeden krát. Po upečení môžme chlieb potrieť cesnakovou vodou.
- 5
Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Trochu sa mi zdá že 1ČL soli je málo na 1 kg múky,a 1PL cukru zasa veľa,
ale to sa časom upresní.Zaujímal by ma ešte údaj aký čas si cesto nechal celkovo kysnúť pred pečením a potom obrázok v reze...
prajem veľa ZDARU pri ďaľších tvorivých prácach...