Foto: Jaroslav Žídek
Suroviny
300 g |
|
10 g |
|
500 g |
|
15 g |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka (alebo kyslá smotana) |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
1 krajec |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
(na prípravu bravčového vývaru) |
|
Postup
-
1
Orestujeme si cibuľu a cesnak na masti vytopenej zo slaniny, pridáme rascu, bobkový list, nové celé korenie, čierne celé korenie. Pridáme mletú červenú papriku, chvíľku opečieme, aby paprika nezhorkla a podlejeme vodou. Pridáme bravčovú kosť a uvaríme vývar cca. 1,5 hodiny (v tlakovom hrnci 30 minút)
- 2
Očistené na kocky nakrájané zemiaky uvaríme vo vode do mäkka. Časť zemiakov rozšľaháme a časť si odložíme. Použijeme ich ako vložku do polievky.
- 3
Vývar scedíme a zmiešame s rozšľahanými zemiakmi a pridáme bryndzu rozmiešanú v šľahačke. Ochutíme soľou a korením. Solíme až nakoniec, lebo bryndza je veľmi slaná. Chvíľu povaríme a napokon zjemníme kyslou smotanou.
- 4
Chlieb nakrájame na kocky a opečieme na bravčovej masti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu