Buchty z Remosky
Foto: imaginarium
Recept prispôsobený presne do veľkej Remosky.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasický postup: Droždie si rozrobíme do vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime pružné cesto. Necháme približne hodinu kysnúť.
- 2
Postup s omládkom: Z navážených surovín si spravím omládok - zmiešam 130 g múky, 100 ml mlieka, droždie a 1 ČL cukru (alebo medu/sladenky). Nechám hodinu vykysnúť. Potom pridáme zvyšné suroviny a zamiesime cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme do štvorca, ktorý rozkrájame na 16 dielikov a naplníme plnkou. Zavinieme buchty a poukladáme do remoskovej nádoby. Necháme ešte chvíľu podkysnúť (10-15 minút) a potom zapneme remosku. Buchty sú upečené, keď sú krásne hnedé (asi 30 minút).
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľká remoska je môj nenahraditeľný pomocník na chate. Nielen buchty, ale aj chlieb v nej pečiem (aj mäso, či zemiaky...)
recepty.aktuality.sk/recept/8469/moravske-kolace-s-tvarohovo...