Kysnuté pečené buchty
Kysnuté pečené buchty

Buchty z Remosky

imaginarium - fotkaimaginarium, 21. októbra 2020

Recept prispôsobený presne do veľkej Remosky.

16 ks
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 ml
1/3 kocky
2 PL
50 g
1 ks
štipka
Tvarohová plnka:
250 g
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasický postup: Droždie si rozrobíme do vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime pružné cesto. Necháme približne hodinu kysnúť.

  2. 2

    Postup s omládkom: Z navážených surovín si spravím omládok - zmiešam 130 g múky, 100 ml mlieka, droždie a 1 ČL cukru (alebo medu/sladenky). Nechám hodinu vykysnúť. Potom pridáme zvyšné suroviny a zamiesime cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme do štvorca, ktorý rozkrájame na 16 dielikov a naplníme plnkou. Zavinieme buchty a poukladáme do remoskovej nádoby. Necháme ešte chvíľu podkysnúť (10-15 minút) a potom zapneme remosku. Buchty sú upečené, keď sú krásne hnedé (asi 30 minút).

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tenhle recept mně vrátil do dětství. Moje maminka jinak než v Remosce nepekla. Děláme je také, ale už to není ono. Chybí tomu pár přísad. Maminčina láska a bezstarostné dětství. Moc děkuji za tuto vzpomínku. Opatrujte se všichni ať na tom nejste jako u nás. Moc zdravíme.