Škvarkové pagáče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 21. januára 2019 11:32
Ďalšie recepty »

A ďalší recept, ktorý som skúšala na škvarkové pagáče.

91
porcií
120 min
príprava
15-20 min
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
42 g
600 ml
4 PL
4 ČL
1 ČL
70 g
Náplň:
500 g
2 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si dáme urobiť kvások. Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a pridáme 1 ČL cukru, dobre rozmiešame. Múku si preosejeme, pridáme 4 ČL soli a dobre premiešame. Keď nám kvások nakysne, môžeme začať pracovať. Do múky nalejeme vlažné mlieko, 4 PL bieleho vína 70 g bravčovej masti a kvások. Vypracujeme ručne alebo strojom ako ja vláčne nelepivé cesto.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám cesto miesi, urobíme náplň. Škvarky zomelieme, pridáme 2 PL bravčovej masti dobre premiešame a naznačíme si náplň na tri časti.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cesto dobre vymiesené, ja v stroji miesim 10 minút, tak aby bolo nelepivé hladké. S cestom hneď pracujeme, rozdelíme si ho na tri časti a urobíme tri bochníky.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý rozvaľkám ale nie veľmi len asi takto ako je na obrázku.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Natriem na cesto škvarkovú náplň a takto opakujem aj druhé a tretie cesto. Dám ich na seba a zaviniem ako roládu.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je zavinuté.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz cesto preložím z ľava do prava. Tu Vás chcem upozorniť aby ste si vždy cesto zavinuli tak ako prvý krát a aj preložili tak. Toto opakujete 3x a vždy rovnako.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Teraz cesto preložíme do nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 30 minút do chladničky. Tak ako som písala vyššie, opakujeme to 3 krát. Rozvaľkáme, zvinieme, preložíme vždy rovnakým smerom ako sme to robili prvýkrát. Tu je cesto pripravené do chladničky ale ešte nezakryté fóliou.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tak teda cesto v chladničke odpočíva 2 hodiny. Potom som si cesto trochu rukami utľapkala, aby sa mi lepšie vaľkalo.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto si rozvaľkáme asi tak na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme kolieska, ja som vykrajovala menšie a ukladáme ich na plech. Tam ich ešte necháme 15 minút podkysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov 15-20 minút do ružova. Ak máte teplovzdušnú rúru tak na 180 stupňov tiež takú istú dobu do ružova. No tu si už musíte regulovať a dávať pozor podľa svojej rúry, každá inak pečie.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tu sú na plechu ale už druhý plech. Čo som mala odkrojky tie som znovu zmiesila ale už len vyvaľkala a vykrajovala a dávala na plech.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    No a tu je už prvý plech upečený a prekladám ich na misku.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Upečený druhý plech

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    No a tu už sú všetky - teda skoro všetky na tácke. Lebo sme nevydržali a koštovali. Vyšlo mi 91 kusov.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist