Živánska pochúťka v alobale

shukvacik - fotkashukvacik, 25. januára 2015
Živánska pochúťka v alobale
Foto: shukvacik

Myslím si že známe a veľmi obľúbene jedlo , najmä v lete v pahrebe a doma na plechu

5-6
porcií
20 minút
príprava
80-100 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g (alebo krkovička)
100 g
100 g
300 g
1300 g
100 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžme robiť aj zo surovými zemiakmi).

  2. 2

    Slaninu a domácu klobásu si nakrájame , opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu) Zmiešame všetko zo zemiakmi

  3. 3

    1.) Panenku si nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom) pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak aby nám zanechalo farbu (cca 8-10 minút) 2.) Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou (na koniec posypem rascou, dochutím soľou, ml. čiernym korením, a môžme pridať ešte krúžky čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ... ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí)

  4. 4

    Do vyhriatej rúry na 200´C vložíme plech ktorý máme prikrytý alobalom, pečieme hodinu

  5. 5

    Na koniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút

  6. 6

    Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil Labuť a servíroval

    Živánska pochúťka v alobale  - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

katka78
Klasika s kreatívnym servírovaním. Nechal si sa inšpirovať v nejakej tureckej dovolenkovej destinácii? :-)
soniatko
vysoko hodnotim efektne servirovanie :o) perfekto 5hviezd
evanaaa
Toto robievam aj ja na veľkom plechu, kedysi som balila do alobalu, ale teraz už nie, len všetko nakrájam, zemiaky surové, ochutím, dám tam aj kvapku kečupu a horčice, premiešam ešte poriadne, zakryjem.....ale s tým rozdielom, že to neodokrývam na zapečenie, aby sa mi nevyparila tá dobrá šťava, takže to ani živánska úplne nie je, ale nie je to suché, prvý raz som aj ja odokryla a už to nebolo ono. Ale inak dobré, tak, či tak......
1x safran
motyka
keď ideme na chalupu, tak urobím podobnú "živánku" - ale z kuracieho mäska. Samostatne v alobale - každú porciu. Nie je potrebné umývať riad. Ale Tvoja efektná husička - môže byť aj na inú príležitosť. Díky......
kalera
na alobale na napísané že nesmie prísť do styku zo soľou a Vy takto pripravujete jedlo ?