Foto: shukvacik
Myslím si že známe a veľmi obľúbene jedlo , najmä v lete v pahrebe a doma na plechu
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžme robiť aj zo surovými zemiakmi).
- 2
Slaninu a domácu klobásu si nakrájame , opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu) Zmiešame všetko zo zemiakmi
- 3
1.) Panenku si nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom) pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak aby nám zanechalo farbu (cca 8-10 minút) 2.) Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou (na koniec posypem rascou, dochutím soľou, ml. čiernym korením, a môžme pridať ešte krúžky čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ... ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí)
- 4
Do vyhriatej rúry na 200´C vložíme plech ktorý máme prikrytý alobalom, pečieme hodinu
- 5
Na koniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút
- 6
Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil Labuť a servíroval
- 7
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.hotelorchidea.sk/cache/documents/Jedalny-listok-2014-PL-...