Vývar zeleninový

Vývar zeleninový ako ingrediencia v receptoch:

  • Cviklové rizoto

    Cviklové rizoto

    Jednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a že rizoto bude chutiť výrazne cviklovo, tak zemito, ale myslím, že tá typická chuť je dosť zjemnená. Recept...

  • Marocká polievka z červenej šošovice (fotorecept)

    Marocká polievka z červenej šošovice (fotorecept)

    Suseda mojej kamarátky je z Maroka. Od nej je tento ľahký a chutný recept. Mne veľmi chutí a tak by som sa s vami rada oň podelila.

  • Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

    Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

    Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť a jednoduchosť prípravy. Vždy mi pripomína leto, oddych, pohodu a prímorskú dovolenkovú atmosféru.

  • Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz dôkladne vymiesime a vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút podkysnúť. Pečieme 30 minút v rozohriatej peci pri 200...

  • Paprikáš z kuriatok
  • Jemná zeleninová polievka so skrytým petržlenom

    Jemná zeleninová polievka so skrytým petržlenom

    Petržlen je u nás doma dosť neobľúbený, tak ho do polievok dávam vyvariť vcelku a potom vyhodím - škoda, ja viem. Tak tu je jedna z možností, ako ho dostať do stravníkov, polievka chutila,...

  • Krémová polievka z pečenej papriky

    Krémová polievka z pečenej papriky

    Nikdy predtým som túto polievku nejedla, ale vždy som ju chcela ochutnať, vyskúšať. Dnes som si povedala, že nastal správny čas na jej vyskúšanie, a musím povedať, že sa osvedčila, určite ju...

  • Cuketovo-hráškové rizoto

    Cuketovo-hráškové rizoto

    Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie....

  • Plnená paprika (fotorecept)

    Plnená paprika (fotorecept)

    Uvaríme si ryžu, najlepšie je použiť ryžovar.

  • Kôprová omáčka s vajcom a párkom

    Kôprová omáčka s vajcom a párkom

    Na oleji osmažíme múku, teda spravíme si zásmažku.

  • Risotto s reďkovkovými listami a májovkami

    Risotto s reďkovkovými listami a májovkami

    Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, kde som reďkovky siala dlho potom sú krásne veľké, utešené...

  • Prepelička na krémovom hráškovom rizote
  • Soľanka

    Soľanka

    V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do polomäkka.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist