Vývar zeleninový

Vývar zeleninový ako ingrediencia v receptoch:

  • Šošovicový eintopf (fotorecept)

    Šošovicový eintopf (fotorecept)

    Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky a nie takéto husté ako eintopf, ale tentoraz si moj priateľ...

  • Špargľová cesnačka (fotorecept)

    Špargľová cesnačka (fotorecept)

    V sobotu sme mali špargľu a 2 ks zostali, tak som ich využila, odložila som si aj vývar zo špargle aj zo zemiakov.

  • Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami

    Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami

    Výborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala v zásobe klobásky (Bratwurst), tak som si vypomohla mletým mäsom. Ale výborná je aj bez mäsa.

  • Maslová ryba s omáčkou z pečených paprík
  • Liate smotanové rizoto s dubákmi
  • Sójové ragú so zeleninou a s hubami

    Sójové ragú so zeleninou a s hubami

    Sójové kocky povaríme vo vývare 10 minút. Scedíme a z kociek vyžmýkame vodu.

  • Šalát z quinoy, olív a kozieho syra
  • Zeleninové karí

    Zeleninové karí

    Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne tak jedlo, čo si rozumie s našim chuťovými pohárikmi, okom, nosom i zdravím.

  • Srnčie karé na zemiakových lievancoch

    Srnčie karé na zemiakových lievancoch

    Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila a čím sa kŕmila. Cítiť v nej celý les či lúku, preto ju labužníci tak milujú.

  • Šošovicovo-pohánková polievka

    Šošovicovo-pohánková polievka

    Najradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si ju, lebo je to lokálna surovina. Používam tmavú pohánku, ...

  • Rozmarínovo-cícerové cestoviny

    Rozmarínovo-cícerové cestoviny

    Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a plný chutí. Akurát cícer je potrebné prichystať vopred. Ak chcete...

  • Kapustový krém s klobásovými knedličkami

    Kapustový krém s klobásovými knedličkami

    Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo, zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme chladným vývarom, prešľaháme a privedieme k varu.

  • Jemná polievka z lúpaných paradajok s cuketami (fotorecept)

    Jemná polievka z lúpaných paradajok s cuketami (fotorecept)

    Ako prvá, nás toto polievkou pohostila naša neter Haidi, počas našej návštevy v Phoénix Arizóna. To boli moje prvé Vianoce, keď som videl kvitnúť nielen kaktusy. Urobila ju v krémovom variante a nám veľmi...

  • Panenka s omáčkou z pečených jabĺk
  • Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami

    Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami

    Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa toho nájde veľa, čo sa s trochou fantázie dá premeniť na výnimočné jedlo.

  • Ostriež na kamute s kešu orieškami

    Ostriež na kamute s kešu orieškami

    Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového korenia, bobkového listu, octu, pokrájanej koreňovej zeleniny, cibule a necháme prevariť. Potom necháme teplotu klesnúť na 80–85...

  • Jablkovo-mrkvový krém
  • Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

    Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

    Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme hlivu nakrájanú na rezance. Pridáme pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme...

  • Zeleninové ragú

    Zeleninové ragú

    Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí. Nahrubo nakrájaná mrkva a cuketa mu pridávajú svoje čaro. Príprava je úplne jednoduchá, tak ho určite vyskúšajte
    Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami

    Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami

    Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú papriku, pretlak, trošku bieleho vína, necháme zredukovať a podlejeme zeleninovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist