Kel plnený hnedou ryžou a krevetami
Všestranný a lahodný recept, ktorý spája jemnosť kelových listov so šťavnatou a voňavou náplňou. Táto verzia s hnedou ryžou SOS a krevetami poskytuje Zobraziť celý popisVšestranný a lahodný recept, ktorý spája jemnosť kelových listov so šťavnatou a voňavou náplňou. Táto verzia s hnedou ryžou SOS a krevetami poskytuje dokonalú rovnováhu medzi textúrami a zdravým nádychom, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre každú príležitosť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
12 listov |
|
Plnka: | |
100 g |
|
180 g ošúpané |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájajte nadrobno. Očistite krevety a taktiež nakrájajte nadobrno. Do misky s cibuľou a krevetami pridajte 100 g ryže a premiešajte.
- 2
Pridajte drvené paradajky a zmes dobre premiešajte. Uistite sa, že všetky ingrediencie sú dobre prepojené. Dochuťte soľou a korením podľa chuti a nechajte odležať, kým pripravíte kelové listy - oddeľte ich a umyte tak, aby sa nepolámali.
- 3
Mrkvu a stonku feniklu nastrúhajte na tenké prúžky, aby sa dobre spojili s omáčkou a dodali extra chuť.
- 4
Do veľkého hrnca s vriacou vodou a štipkou soli pridajte kelové listy a jednu minútu povarte. Tento proces, známy ako blanšírovanie, umožňuje listom zmäknúť, vďaka čomu sa budú ľahšie plniť a ohýbať.
- 5
Po minúte listy vyberte a ihneď ich vložte do nádoby so studenou vodou, aby sa zastavilo varenie a získali sýto zelenú farbu.
- 6
Listy položte na rovný povrch a do stredu dajte časť plnky. Listy zrolujte tak, aby sa plnka z listu nevysypala. Po naplnení zviňte každý kelový závin pažítkou, aby si počas varenia zachoval svoj tvar.
- 7
Naplnené kelové listy vložte do plytkého hrnca a zalejte horúcim zeleninovým vývarom. Pridajte mrkvu, fenikel a nasekané strúčiky cesnaku. Hrniec prikryte a varte na miernom ohni dvadsať minút, aby sa chute premiešali a balíčky nasiakli vývarom.
- 8
Po uvarení z hrnca kelové závitky vyberte a vývar rozmixujte so zeleninou, ktorá ostala v hrnci, kým nezískate hladkú omáčku.
- 9
Pre jemnejšiu textúru môžete omáčku precediť aj cez sitko. Kelové závitky podávame s teplou omáčkou a ozdobíme nasekanou čerstvou pažítkou.
Tiež kelové listy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu