Krémová polievka z pečenej zeleniny
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. februára 2025
mesačník Varecha, 17. februára 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu ošúpeme, nakrájame na menšie kusy, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20 minút.
- 2
Maslo rozohrejeme v hrnci, prisypeme pečenú zeleninu, krátko restujeme a potom zalejeme vývarom. Na miernom ohni varíme 15 minút. Prilejeme smotanu a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 3
Zeleninové čipsy: Mrkvu a petržlen škrabkou nakrájame na dlhé prúžky a vyprážame ich na oleji 12 minút dochrumkava. Potom necháme odkvapkať.
- 4
Polievku podávame ozdobenú pripravenými zeleninovými čipsami a nasekanými lístkami petržlenovej vňate.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu