Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Krémová polievka z pečenej zeleniny

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. februára 2025
Krémová polievka z pečenej zeleniny
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

300 g
250 g
150 g
1 ks
60 g
800 ml
150 ml
Zeleninové čipsy:
1 ks
1 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu ošúpeme, nakrájame na menšie kusy, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Maslo rozohrejeme v hrnci, prisypeme pečenú zeleninu, krátko restujeme a potom zalejeme vývarom. Na miernom ohni varíme 15 minút. Prilejeme smotanu a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  3. 3

    Zeleninové čipsy: Mrkvu a petržlen škrabkou nakrájame na dlhé prúžky a vyprážame ich na oleji 12 minút dochrumkava. Potom necháme odkvapkať.

  4. 4

    Polievku podávame ozdobenú pripravenými zeleninovými čipsami a nasekanými lístkami petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

bekla
No teda! Zajtra vyskusam, verim, ze bude super!!!