Ryža so špenátom a cícerom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 29. decembra 2024. Komerčný recept.
Ryža so špenátom a cícerom
Foto: ryzasos

Ryža so špenátom a cícerom je vyvážené a zdravé jedlo, ktoré spája chuťové ingrediencie s jednoduchou prípravou. Táto ryža vyniká krémovou textúrou poskytovanou Zobraziť celý popisRyža so špenátom a cícerom je vyvážené a zdravé jedlo, ktoré spája chuťové ingrediencie s jednoduchou prípravou. Táto ryža vyniká krémovou textúrou poskytovanou ryžou SOS Classic a rovnováhou medzi čerstvým špenátom a cícerom, zdrojom rastlinných bielkovín.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

140 g
300 g čerstvý
1 konzerva
1 ks
1 ks
3 strúčiky
2 ks
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájajte na drobno a mrkvu nakrájate na plátky.

  2. 2

    Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Paradajky nastrúhajte.

  3. 3

    Vo veľkej panvici zohrejte na miernom ohni kvapku extra panenského olivového oleja. Pridajte nasekaný cesnak a restujte do zlatista.

  4. 4

    Pridajte cibuľu a varte, kým nebude priehľadná. Ďalej pridajte mrkvu a dobre premiešajte. Varte 5 minút, aby zelenina zmäkla a spojila sa.

  5. 5

    Pridajte nastrúhanú paradajku a dobre premiešajte. Varte ešte 5 minút, aby paradajka stratila kyslosť. Potom pridajte čerstvý špenát a duste ho 2-3 minúty, kým nezmenší svoj objem. Tento krok zvýrazní chuť a zabezpečí, že špenát si zachová svoju textúru.

  6. 6

    Zalejte horúcim zeleninovým vývarom, dosoľte a pridajte ryžu SOS Classic. Zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredne nízku. Varte 15-17 minút, alebo kým ryža nezmäkne.

  7. 7

    Keď zostáva niekoľko minút, kým bude ryža hotová, pridajte scedený cícer a jemne premiešajte, aby sa chute spojili. Nechajte ryžu absorbovať vývar a uistite sa, že textúra je krémová, ale nie suchá. Odstráňte panvicu z ohňa a pred podávaním nechajte 3-5 minút postáť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia