Zeleninové karí
Zeleninové karí

Zeleninové karí s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 18:00. Komerčný recept.
Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách. Základom je vybrať si dobrú ryžu - Zobraziť celý popisNa tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách. Základom je vybrať si dobrú ryžu - v tomto prípade sa ideálne hodí ryža SOS Jasmine. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zeleninové karí s jazmínovou ryžou.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
2 strúčiky
3 cm
2 PL
 hrsť ( nesolené pražené)
1 ks
1/2 ks
150 g
200 g (konzervovaný scedený)
250 ml
400 ml
 hrsť (čerstvý)
250 g
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv uvarte jazmínovú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Varte pod pokrievkou, kým sa všetka voda nevyvarí.

  2. 2

    Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Pridajte karí korenie, arašidy a krátko orestujte. Potom pridajte nakrájanú cuketu a brokolicu, hrášok a cícer a zalejte kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom.

  3. 3

    Nechaj variť 20 minút, nakoniec pridajte špenát a nechajte ho zavädnúť. Niekoľko naberačiek potom môžete odobrať, rozmixovať a vrátiť do hrnca, aby sa karí zahustilo.

  4. 4

    Počas toho tofu nakrájajte a opečte na panvici do zlatista.

  5. 5

    Podávajte všetko spolu - ryžu s karí a ozdobte opečeným tofu.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík a ještě pěknější fotečka!