Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách. Základom je vybrať si dobrú ryžu - Zobraziť celý popisNa tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách. Základom je vybrať si dobrú ryžu - v tomto prípade sa ideálne hodí ryža SOS Jasmine. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zeleninové karí s jazmínovou ryžou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 cm |
|
2 PL |
|
hrsť ( nesolené pražené) |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
150 g |
|
200 g (konzervovaný scedený) |
|
250 ml |
|
400 ml |
|
hrsť (čerstvý) |
|
250 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Najprv uvarte jazmínovú ryžu v dvojnásobnom množstve vody. Varte pod pokrievkou, kým sa všetka voda nevyvarí.
- 2
Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Pridajte karí korenie, arašidy a krátko orestujte. Potom pridajte nakrájanú cuketu a brokolicu, hrášok a cícer a zalejte kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom.
- 3
Nechaj variť 20 minút, nakoniec pridajte špenát a nechajte ho zavädnúť. Niekoľko naberačiek potom môžete odobrať, rozmixovať a vrátiť do hrnca, aby sa karí zahustilo.
- 4
Počas toho tofu nakrájajte a opečte na panvici do zlatista.
- 5
Podávajte všetko spolu - ryžu s karí a ozdobte opečeným tofu.
Tiež zeleninové karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu