Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Foto: novalim
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky
minestrone. Spolu Zobraziť celý popisNa jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky
minestrone. Spolu s našou bezlepkovou cestovinou je to ľahká, chutná a výživná večera pre celú rodinu. Aj po horúcom letnom
dni vám dodá tekutiny a vitamíny - stačí ju nechať vlažnú a letné osvieženie je na svete.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
kúsok (môže byť aj stopkový) |
|
1/2 hrnčeka (čerstvý alebo mrazený) |
|
1 konzerva (scedená, bez nálevu) |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
2 PL |
|
1 l |
|
1 bal. |
|
|
|
lístky |
|
Postup
-
1
Mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na nie príliš malé kúsky. Cuketu nešúpeme, len ju opláchneme a osušíme - nakrájame ju aj so šupkou.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme tiež nadrobno nakrájaný cesnak a sušené oregano. Minútku spolu všetko prehrejeme. Pridáme nakrájanú zeleninu aj s hráškom a restujeme asi 3 minúty. Prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vývarom. Zvyšok doplníme obyčajnou vodou tak, aby polievka bola pomerne hustá.
- 3
Dobre všetko premiešame, podľa chuti osolíme a privedieme k varu. Potom stiahneme teplotu a pomaly varíme asi 20-25 minút. 5 minút pred dovarením pridáme scedenú fazuľu.
- 4
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a adekvátne množstvo pridáme do uvarenej polievky. Podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu