porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1600 ml |
|
40 ml |
|
1,5 PL |
|
0,5 ČL |
|
4 g |
|
600 g |
|
2,5 PL |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL opražené |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
80 g |
|
600 g |
|
čerstvé lístky |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu. Necháme 10 minút povariť.
- 2
Kombu vyberieme a vývar udržiavame teplý na miernom ohni.
- 3
V miske zmiešame na kocky nakrájané tofu s kukuričným škrobom, kým nie je rovnomerne obalené.
- 4
Na panvici zohrejeme sezamový olej na strednom ohni a opečieme kocky tofu zo všetkých strán do zlatohneda a do chrumkava (asi 5-7 minút).
- 5
Opečené tofu vyberieme z panvice a posypeme opečenými sezamovými semienkami.
- 6
Na tej istej panvici krátko orestujeme na plátky nakrájané huby shiitake a na polovice rozkrojený bok choy, kým nezmäknú (asi 3 minúty).
- 7
Ramen rezance uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a prepláchneme teplou vodou, aby sme odstránili prebytočný škrob.
- 8
Uvarené rezance rozdelíme do servírovacích misiek a zalejeme horúcim vývarom.
- 9
Navrch poukladáme chrumkavé tofu, huby shiitake, bok choy, bambusové výhonky a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a podávame.
Tiež ramen:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu