Ramen s tofu

lunter - fotkalunter, 10. júna 2025. Komerčný recept.
Ramen s tofu
Foto: lunter
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1600 ml
40 ml
1,5 PL
0,5 ČL
4 g
600 g
2,5 PL
1,5 PL
1,5 PL opražené
200 g
200 g
2 ks
80 g
600 g
 čerstvé lístky
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu. Necháme 10 minút povariť.

  2. 2

    Kombu vyberieme a vývar udržiavame teplý na miernom ohni.

  3. 3

    V miske zmiešame na kocky nakrájané tofu s kukuričným škrobom, kým nie je rovnomerne obalené.

  4. 4

    Na panvici zohrejeme sezamový olej na strednom ohni a opečieme kocky tofu zo všetkých strán do zlatohneda a do chrumkava (asi 5-7 minút).

  5. 5

    Opečené tofu vyberieme z panvice a posypeme opečenými sezamovými semienkami.

  6. 6

    Na tej istej panvici krátko orestujeme na plátky nakrájané huby shiitake a na polovice rozkrojený bok choy, kým nezmäknú (asi 3 minúty).

  7. 7

    Ramen rezance uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a prepláchneme teplou vodou, aby sme odstránili prebytočný škrob.

  8. 8

    Uvarené rezance rozdelíme do servírovacích misiek a zalejeme horúcim vývarom.

  9. 9

    Navrch poukladáme chrumkavé tofu, huby shiitake, bok choy, bambusové výhonky a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a podávame.

Diskusia k receptu