Karfiolové karí s cícerom a špenátom fotorecept
Zelenina v tej najlepšej podobe :-))
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 400 g (z konzervy) |
|
| 1 ks |
|
| 5-8 ks |
|
| 1 hrsť |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 5 strúčikov |
|
| 2 cm čerstvý |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 300 ml |
|
|
|
Postup
-
1
Na slnečnicovom oleji opečieme koreniny, aby sa rozvoňali (kardamóm narežeme). Pridáme nakrájané cibule, posekaný cesnak, postrúhaný zázvor a premiešame.
-
2
Pridáme pokrájaný karfiol a paradajky. Premiešame a opekáme 10 minút. Pridáme nakrájanú cuketu.
-
3
Zalejeme kokosovým mliekom, vhodíme bobkový list, soľ, korenie, čili podľa chuti, cícer, dolejeme vývarom, aby bolo všetko zakryté a varíme 15 minút.
-
4
Nakoniec vmiešame posekaný špenát. Vypneme a odstavíme. Dochutíme limetkou a ak máme radi pikantné, tak aj posekanou zelenou čili papričkou. Podávame s jazmínovou alebo basmati ryžou. Dobrú chuť.









Pohodovú nedeľu prajem.