Ryža s bielou fazuľou

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 11:00. Komerčný recept.
Ryža s bielou fazuľou
Foto: ryzasos

Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami. Vynikajúci recept s ryžou SOS Zobraziť celý popisRyža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami. Vynikajúci recept s ryžou SOS Classic.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci zohrejte trochu extra panenského olivového oleja na strednom ohni. Pridajte kolieska choriza a pár minút ich opečte.

  2. 2

    Vyberte chorizo a odložte na neskôr. Do toho istého oleja pridajte nasekaný cesnak a cibuľu a restujte do zlatista.

  3. 3

    Pridajte nastrúhanú paradajku a premiešajte, aby sa chute spojili. Varte na strednom ohni, kým paradajka nezníži kyslosť a nezíska intenzívnejšiu farbu. Pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska, nakrájaný zemiak a bobkový list a varte ešte niekoľko minút.

  4. 4

    Zalejete horúcim zeleninovým vývarom a zmes priveďte do varu. Pridajte štipku soli a opečené chorizo.

  5. 5

    Pridajte ryžu SOS a varte na strednom ohni, občas premiešajte, aby sa neprilepila na dno hrnca. Nechajte variť cca 15 minút, aby ryža absorbovala chute vývaru a prísad. V prípade potreby dochuťte soľou.

  6. 6

    Keď je ryža takmer hotová, pridajte scedenú sterilizovanú bielu fazuľu. Jemne premiešajte, aby sa spojila s ryžou a varte ešte asi päť minút, aby sa chute dokonale prepojili.

  7. 7

    Po dovarení nechajte päť minút odležať a podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia