Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová polievka s ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 15:30. Komerčný recept.
Zeleninová polievka s ryžou
Foto: ryzasos

Polievka plná zeleniny doplnená ryžou SOS Long, ktorá z nej robí sýtejšie jedlo. Táto polievka je skvelým spôsobom, ako dostať viac zeleniny do Zobraziť celý popisPolievka plná zeleniny doplnená ryžou SOS Long, ktorá z nej robí sýtejšie jedlo. Táto polievka je skvelým spôsobom, ako dostať viac zeleniny do jedálnička.

4-6
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
150 g
200 g
2 strúčiky
1 liter
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mrkvy a zemiak ošúpte a nakrájajte na rovnomerné malé kúsky. Papriku umyte a spolu s cibuľou nakrájajte na jemné pásiky.

  2. 2

    Cuketu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Šampiňóny, cesnak a fazuľku nakrájajte na malé kúsky.

  3. 3

    Vo veľkom hrnci zohrejte na strednom ohni kvapku extra panenského olivového oleja. Pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu, smažte ich, kým nie sú zlaté a voňavé.

  4. 4

    Pridajte nakrájanú mrkvu a červenú papriku, miešajte, kým sa obalia olejom a nezačnú mäknúť. Varte niekoľko minút, kým okraje papriky nezačnú mierne hnednúť.

  5. 5

    Pridajte cuketu a pokračujte v miešaní, kým neuvoľní časť vody a nespojí sa so zvyškom ingrediencií. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a varte, kým nezredukujú svoju veľkosť a nepustia svoju chuť. Potom pridajte zemiaky a zelené fazuľky a jemne premiešajte, aby sa obalili šťavou z omáčky.

  6. 6

    Nakoniec pridajte nastrúhané paradajky a nechajte pár minút povariť, aby sa znížila ich kyslosť a stali sa hustým a voňavým základom pre polievku.

  7. 7

    Keď je zelenina dobre orestovaná a paradajky mierne zredukované, pridajte soľ a štipku čierneho korenia podľa chuti. Pridajte sladkú papriku a premiešajte, aby sa prepojila so šťavou bez pripálenia a zabránila tomu, aby získala horkú chuť.

  8. 8

    Potom zeleninu zalejte horúcim vývarom a dobre premiešajte, aby suroviny nasiakli tekutinou. Pridajte bobkový list, ktorý polievke dodá jemnú a charakteristickú vôňu.

  9. 9

    Nechajte zovrieť a potom znížte teplotu na stredne nízku, aby sa chute pomaly integrovali a zelenina sa pred pridaním ryže uvarila na dokonalú štruktúru.

  10. 10

    Pridajte ryžu SOS a jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozložila. Varte na strednom ohni 14-16 minút, uistite sa, že ryža je uvarená a zelenina si zachová svoju textúru.

  11. 11

    Keď je ryža uvarená a vývar nadobudne krémovú konzistenciu, odstavte z ohňa. Pred podávaním nechajte pár minút postáť, aby sa chute usadili.

  12. 12

    Podávajte posypané pažítkou.

Diskusia k receptu