Mafiny s quinoou a so špenátom
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 22. októbra 2024
Foto: Shutterstock
Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 šálka (250 g) |
|
2 šálky (alebo voda) |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
125 g |
|
2 ks |
|
1/4 šálky (strúhaný) |
|
1/2 ČL (alebo tymian) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Formu na mafiny vymastíme.
- 2
Quinou opláchneme, zmiešame s vývarom alebo s vodou a privedieme do varu. Prikryjeme a varíme približne 10 minút, alebo kým sa quinoa dôkladne nerozvarí a tekutina sa nevstrebe. Odstavíme zo sporáka a odložíme bokom.
- 3
V panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju niekoľko minút, kým nezmäkne.
- 4
Pridáme špenát a restujeme 2 minúty. Odstavíme z ohňa.
- 5
Vo veľkej mise zmiešame uvarenú quinou, uvarený špenát a cibuľu, vajcia, nastrúhaný syr, oregano alebo tymian, cesnakový prášok, soľ a korenie a dobre premiešame.
- 6
Do pripravenej formy na mafiny dáme lyžicou pripravenú zmes, naplníme zhruba do 3/4.
- 7
Na každý mafin dáme koliesko cherry paradajky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu