Slané mafiny
Slané mafiny

Mafiny s quinoou a so špenátom

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 22. októbra 2024
Mafiny s quinoou a so špenátom
Foto: Shutterstock

Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 šálka (250 g)
2 šálky (alebo voda)
1 PL
1/2 ks
125 g
2 ks
1/4 šálky (strúhaný)
1/2 ČL (alebo tymian)
1/2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Formu na mafiny vymastíme.

  2. 2

    Quinou opláchneme, zmiešame s vývarom alebo s vodou a privedieme do varu. Prikryjeme a varíme približne 10 minút, alebo kým sa quinoa dôkladne nerozvarí a tekutina sa nevstrebe. Odstavíme zo sporáka a odložíme bokom.

  3. 3

    V panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju niekoľko minút, kým nezmäkne.

  4. 4

    Pridáme špenát a restujeme 2 minúty. Odstavíme z ohňa.

  5. 5

    Vo veľkej mise zmiešame uvarenú quinou, uvarený špenát a cibuľu, vajcia, nastrúhaný syr, oregano alebo tymian, cesnakový prášok, soľ a korenie a dobre premiešame.

  6. 6

    Do pripravenej formy na mafiny dáme lyžicou pripravenú zmes, naplníme zhruba do 3/4.

  7. 7

    Na každý mafin dáme koliesko cherry paradajky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia