Jednoduchá ryža s rezancami

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 18:00. Komerčný recept.
Jednoduchá ryža s rezancami
Foto: ryzasos

Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a prekvapiť svojich hostí. Ryža s Zobraziť celý popisVynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a prekvapiť svojich hostí. Ryža s rezancami je recept, ktorý spája španielsku kulinársku tradíciu s vplyvom ázijskej kuchyne. Vďaka spojeniu ryže a rezancov sa chute prelínajú v každom súste.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g (alebo niťovky)
1 strúčik
600 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca alebo hlbokej panvice pridajte olivový olej. Keď sa zohrejte, pridajte surové rezance alebo niťovky. Občas premiešajte, aby neprihoreli. Potom pridajte na drobno nasekaný cesnak a krátko opražte.

  2. 2

    Pridajte premytú ryžu a dobre premiešajte, aby sa zrnká obalili olejom.

  3. 3

    Pridajte vývar a soľ podľa chuti. Varte na stredne vysokej teplote 5 minút. Po uplynutí tejto doby znížte oheň, prikryte panvicu a dovarte ryžu s rezancami na miernom ohni 20 minút.

  4. 4

    Nakoniec necháme pár minút odležať a ozdobíme trochou nasekanej petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu