Srbské rizoto

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 11:00. Komerčný recept.
Srbské rizoto
Foto: ryzasos

Vynikajúce srbské rizoto z jednej panvice, ideálne s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 ks
300 g mleté
3 strúčiky
3 ks
 (zmes korenia)
2 PL
3 ks
1 ČL
1/2 ČL
1/2 hrnčeka
1 hrnček (mrazený)
1/2 hrnčeka
 strúhaný (gouda)




Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici s nepriľnavým povrchom alebo v kastróle orestujte na 2 lyžiciach olivového oleja 2 cibule nakrájané na kocky.

  2. 2

    Pridajte 300 g mletého mäsa, snažte sa ho rozbiť na čo najmenšie kúsky a smažte asi 5 minút do hneda.

  3. 3

    Pridajte 3 nasekané strúčiky cesnaku a 3 papriky nakrájané na tenké plátky. Restujte asi 3 minúty, potom zmes ochuťte soľou a lyžičkou čubrice (balkánska zmes korenia).

  4. 4

    Pridajte 2 lyžice paradajkového pretlaku a 3 paradajky nakrájané na kocky. Po 2 minútach pridajte lyžicu údenej papriky a 1/2 lyžičky štipľavej papriky.

  5. 5

    Vmiešajte 1 a 1/2 šálky prepláchnutej strednezrnnej ryže SOS Classic a veľkú hrsť mrazeného hrášku, premiešajte a prilejte 2 a 1/2 šálky horúceho vývaru (v krajnom prípade stačí aj voda).

  6. 6

    Premiešajte, osoľte a priveďte do varu. Prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 20 minút. Vypnite oheň a nechajte variť 5 minút.

  7. 7

    Podávajte s nastrúhaným syrom (napr. gouda), nasekanou petržlenovou vňaťou a prípadne s nakrájanou čili papričkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia