Foto: ryzasos
Vynikajúce srbské rizoto z jednej panvice, ideálne s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
2 ks |
|
300 g mleté |
|
3 strúčiky |
|
3 ks |
|
(zmes korenia) |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček (mrazený) |
|
1/2 hrnčeka |
|
strúhaný (gouda) |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hlbokej panvici s nepriľnavým povrchom alebo v kastróle orestujte na 2 lyžiciach olivového oleja 2 cibule nakrájané na kocky.
- 2
Pridajte 300 g mletého mäsa, snažte sa ho rozbiť na čo najmenšie kúsky a smažte asi 5 minút do hneda.
- 3
Pridajte 3 nasekané strúčiky cesnaku a 3 papriky nakrájané na tenké plátky. Restujte asi 3 minúty, potom zmes ochuťte soľou a lyžičkou čubrice (balkánska zmes korenia).
- 4
Pridajte 2 lyžice paradajkového pretlaku a 3 paradajky nakrájané na kocky. Po 2 minútach pridajte lyžicu údenej papriky a 1/2 lyžičky štipľavej papriky.
- 5
Vmiešajte 1 a 1/2 šálky prepláchnutej strednezrnnej ryže SOS Classic a veľkú hrsť mrazeného hrášku, premiešajte a prilejte 2 a 1/2 šálky horúceho vývaru (v krajnom prípade stačí aj voda).
- 6
Premiešajte, osoľte a priveďte do varu. Prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 20 minút. Vypnite oheň a nechajte variť 5 minút.
- 7
Podávajte s nastrúhaným syrom (napr. gouda), nasekanou petržlenovou vňaťou a prípadne s nakrájanou čili papričkou.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu