Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny – flavonoidy, cynarín, fenolové kyseliny a fytosteroly – ktoré podporujú trávenie, pomáhajú regulovať cholesterol Zobraziť celý popisArtičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny – flavonoidy, cynarín, fenolové kyseliny a fytosteroly – ktoré podporujú trávenie, pomáhajú regulovať cholesterol a chránia pečeň. Prinášame vám jednoduchý a lahodný recept na paellu s artičokami, aby ste si mohli vychutnať všetky ich výhody a chuť v jedinom jedle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak nasekajte na jemno. Na panvici zohrejte extra panenský olivový olej a cesnak smažte niekoľko minút..
- 2
Pridajte scedené a nakrájané paradajky a varte pár minút.
- 3
Pridajte nakrájané artičoky, čili a lyžičku sladkej papriky.
- 4
Pridajte ryžu a pár minút restujte.
- 5
Zalejte horúcim vývarom, dochuťte soľou a šafranom.
- 6
Prvých päť minút paellu varte na prudkom ohni, aby sa vývar začal redukovať. Potom znížte teplotu na strednú a varte ešte asi 12 minút. Nakoniec vložte paellu do rúry predhriatej na 180 ºC na posledných päť minút.
- 7
Keď je hotová, nechajte ju ešte päť minút odpočívať a bude pripravená na servírovanie.
Tiež paella:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu