Paella s artičokami

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 14:00. Komerčný recept.
Paella s artičokami
Foto: ryzasos

Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny – flavonoidy, cynarín, fenolové kyseliny a fytosteroly – ktoré podporujú trávenie, pomáhajú regulovať cholesterol Zobraziť celý popisArtičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny – flavonoidy, cynarín, fenolové kyseliny a fytosteroly – ktoré podporujú trávenie, pomáhajú regulovať cholesterol a chránia pečeň. Prinášame vám jednoduchý a lahodný recept na paellu s artičokami, aby ste si mohli vychutnať všetky ich výhody a chuť v jedinom jedle.

2-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g
700 ml
1 konzerva
5 strúčikov
4 ks (lúpané, z konzervy)
1/2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cesnak nasekajte na jemno. Na panvici zohrejte extra panenský olivový olej a cesnak smažte niekoľko minút..

  2. 2

    Pridajte scedené a nakrájané paradajky a varte pár minút.

  3. 3

    Pridajte nakrájané artičoky, čili a lyžičku sladkej papriky.

  4. 4

    Pridajte ryžu a pár minút restujte.

  5. 5

    Zalejte horúcim vývarom, dochuťte soľou a šafranom.

  6. 6

    Prvých päť minút paellu varte na prudkom ohni, aby sa vývar začal redukovať. Potom znížte teplotu na strednú a varte ešte asi 12 minút. Nakoniec vložte paellu do rúry predhriatej na 180 ºC na posledných päť minút.

  7. 7

    Keď je hotová, nechajte ju ešte päť minút odpočívať a bude pripravená na servírovanie.

Diskusia k receptu