Víno biele suché

víno biele suché

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Víno biele suché ako ingrediencia v receptoch:

  • Bravčové líčka na bielom víne

    Bravčové líčka na bielom víne

    Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na programe častejšie.

  • Talianske kuracie rizoto

    Talianske kuracie rizoto

    Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

  • Teľacia roláda

    Teľacia roláda

    Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.

  • Sýta držková polievka

    Sýta držková polievka

    Držková s fazuľou a zeleninou.

  • Mäsové guľky podľa Gina Di Campa

    Mäsové guľky podľa Gina Di Campa

    Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie, alebo čo mam v chladničke, hovädzie, bravčové...

  • Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami

    Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami

    Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.

  • Voňavý králik na olivách

    Voňavý králik na olivách

    Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D Dopadlo to skutočne výborne a môžem vrelo odporúčať... ešte mať tak domáceho králička a bolo by to dokonalé...

  • Špenátové valčeky s lososom

    Špenátové valčeky s lososom

    Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky, soľ a muškátový oriešok. Zo surovín vypracujeme cesto a opatrne doň zapracujeme vyšľahaný sneh z troch zostávajúcich vaječných bielkov.

  • Ropa vieja z Gran Canarie

    Ropa vieja z Gran Canarie

    Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, duseným a natrhaným mäsom. Ja som použila tentoraz kuracie mäso, ale môžete dať aj hovädzie či bravčové. Pôvodne to...

  • Teľacie plátky na hubách (fotorecept)

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept)

    Zase som trošku zablúdila do talianskej kuchyne... už mám tej zimy dosť, tak aspoň v kuchyni si robím juh :D Recept je odkukaný od Emanuela Ridi a origoš názov je "Scaloppini di vitello con funghi"... už mám...

  • Kačacie prsia s pomarančovým gélom

    Kačacie prsia s pomarančovým gélom

    Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom je to osvedčená kombinácia.

  • Zelené rizoto s kuracím mäsom

    Zelené rizoto s kuracím mäsom

    Komerčný recept
    Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.

  • Rybárov guláš

    Rybárov guláš

    Komerčný recept
    Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji a uvarených spolu so zemiakmi je ako stvorený na odštartovanie vašej štedrej večere.

  • Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme červené víno a šípkový džem. Pridáme cesnak, rozmarín, tymian, nové korenie, borievky a bobkový list. Konfitujeme...

  • Králik na bielom víne (fotorecept)

    Králik na bielom víne (fotorecept)

    Dostala som králika od známeho, tak som rozmýšľala čo s ním, hlavne nech je to rýchle... Mám totiž pred štátnicami tak vyváranie zanedbávam, čas je drahý a čím bližšie ku dňu "D" tým rýchlejšie ubieha...

  • Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

    Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

    Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na olivovom oleji. Pridáme slávky, tymian a pretlak, zalejeme vínom. Slávky varíme 5 minút. Scedíme a 150 ml...

  • Makarónové suflé so šafranovou penou

    Makarónové suflé so šafranovou penou

    Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s...

  • Bedľa v parmezánovom cestíčku
  • Cestoviny s hubami (fotorecept)

    Cestoviny s hubami (fotorecept)

    Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj jedna bedľa. Tak ma napadlo, že bedľu aj lievik použijem na cestoviny. Inšpiráciu som našla v staršej kuchárke, ...

  • Rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

    Rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

    Výborná pochúťka na chlieb alebo pečivo.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist