Víno biele suché

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Recepty, kde je víno biele suché

Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej

Hlavné jedlá

Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa.

Jablkové minitortičky

Dezerty

Zo včerajšieho pečenia mi ostalo cesto (použila som menšiu formu, pretože iba z tej som mala 2 kusy).

Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom

Bezmäsité jedlá

Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a...

Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou

Kuracie mäso

Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich...

Risotto s pestom a hráškom

Bezmäsité jedlá

Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...

Kačacia bresaola na mangovom čatní

Slané chuťovky

Kačacie prsia odblaníme, očistíme a osušíme.

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

Hlavné jedlá

V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Zemiakové gule s mangovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou.

Egrešový koláč bez lepku

Koláče

V sezóne ovocia si človek nevie vybrať, čo skôr – či variť lekvár, zavárať, ...

Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami

Hlavné jedlá

Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Hlavné jedlá

Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Hlavné jedlá

Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

Večera

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne

Bravčové mäso

Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Sadlové pečivko sladké aj slané

Koláče

Dnes som upiekla toto vynikajúce pečivo na sladko s orechovou plnkou a na slano s makom a...

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Kuracie mäso

Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Hlavné jedlá

Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom

Hlavné jedlá

Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

Hlavné jedlá

Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Hlavné jedlá

Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke,...