Vajce

Energia 548 KJ
Kalórie 131,0 kcal6.55%
Sacharidy 3,90 g1.7%
Tuky 4,50 g6.43%
* vajce - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je vajce

prazdny

Špenátové halušky

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

prazdny

Lievance s jablkami

Dezerty

Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

prazdny

Šúľance

Dezerty

Deň vopred uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame. Pridáme krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto....

prazdny

Baraní guláš

Hlavné jedlá

Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

prazdny

Zemiaková placka plnená mäsom

Hlavné jedlá

Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.

prazdny

Tagliatelle s údeným lososom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

prazdny

Zapekané špagety s mäsovými guľkami

Bravčové mäso

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

prazdny

Lasagnové závitky

Bravčové mäso

V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

prazdny

Lekvárové perky

Dezerty

Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...

prazdny

Cestoviny so špenátom

Cestoviny

Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...

prazdny

Lasagne s tvarohom a špenátom

Cestoviny

Špenát podusíme a odparíme z neho čo najviac vody. Podusený špenát osolíme a okoreníme. V...

prazdny

Plnené conchiglioni s tekvicou

Kuracie mäso

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto...

prazdny

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Sirene po šopsky

Bezmäsité jedlá

Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Hubové hašé

Hlavné jedlá

Očistené a pokrájané huby dusíme na masle s rascou domäkka. Žemle pokrájame na plátky, zalejeme...

prazdny

Tlačenka z bedlí

Hlavné jedlá

Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

prazdny

Hubové halušky s vajcami

Hlavné jedlá

V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na...

prazdny

Hubová fašírka

Hlavné jedlá

Huby nakrájame, umyjeme a necháme bez tuku vydusiť.

prazdny

Vyprážané huby s bylinkovou majonézou

Hlavné jedlá

Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...

prazdny

Lahôdka z vatovca

Hlavné jedlá

Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Vyprážané šampiňóny v šunkovom cestíčku

Hlavné jedlá

Šampiňóny rozkrájame na polovice, osolíme a namáčame do hustého cestíčka, ktoré pripravíme z rozšľahaných vajec s...

prazdny

Hubová polievka s mrveničkou

Polievky

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme...

prazdny

Ostrá polievka s uchovcom

Polievky

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Rybie krokety

Bravčové mäso

Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Stratená ryba

Hlavné jedlá

Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

prazdny

Filé s cesnakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom...

prazdny

Prírodný rybací rezeň

Hlavné jedlá

Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....

prazdny

Sekaná z rybieho filé

Hlavné jedlá

Vykostené filé pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, rozotrený cesnak a...

prazdny

Filé zapečené s nivou

Hlavné jedlá

Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

prazdny

Hríby v alobale

Hlavné jedlá

Vajce rozšľaháme, vmiešame do neho postrúhaný syr, roztlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať.